Koeman reageert op loting Nations League: 'Kroatië is een moeilijk te bespelen team'

door Brent Tomassen 18

Bron NOS

Koeman reageert op loting Nations League: 'Kroatië is een moeilijk te bespelen team'

door Brent Tomassen 18

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman heeft tegenover de NOS gereageerd op de loting voor de halve finale van de Nations League, die komende zomer in Nederland gespeeld zal worden. Daarin werd Oranje gekoppeld aan Kroatië.

'Ik vind het een moeilijk te bespelen team, met veel kwaliteit', beschrijft de bondscoach van het Nederlands elftal de Kroaten. 'Het is een ervaren ploeg die uitstekend heeft gepresteerd op grote toernooien', verwijst hij naar de prestatie van het Balkanland op de afgelopen twee wereldkampioenschappen. In 2018 verloor Kroatië de finale van Frankrijk met 4-2, afgelopen december in Qatar behaalde Kroatië de halve finale, waarin Argentinië met 3-0 te sterk bleek.

Nederland bereikte in 2019 ook al de Final Four van de Nations League, daarin ook gecoacht door Koeman, maar verloor de finale met 1-0 van Portugal. De trainer wil komende zomer revanche. 'Ik verheug me op het toernooi. Het is goed om te spelen om een prijs. En na de verloren finale van 2019 willen we wat rechtzetten. Daarbij vind ik het erg leuk dat de wedstrijden in Nederland worden gespeeld. Dat is prachtig voor onze fans en natuurlijk ook voor onszelf.'

Nederland en Kroatië treffen elkaar op 14 juni in De Kuip in Rotterdam. In de Grolsch Veste in Enschede wordt een dag later de andere halve finale tussen Spanje en Italië gespeeld. Op 18 juni volgen de troostfinale en finale. De eindstrijd wordt eveneens in De Kuip afgewerkt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.