KNVB stapt vooralsnog niet naar CAS voor verbod OneLove-band

door Cristian de Jong 6

Bron NOS

KNVB stapt vooralsnog niet naar CAS voor verbod OneLove-band

door Cristian de Jong 6

Bron NOS

Laatst geüpdatet

De KNVB heeft besloten om vooralsnog niet naar het internationaal sporttribunaal CAS te stappen om het verbod van de OneLove-aanvoerdersband aan te vechten, zo valt te lezen bij de NOS. Dat heeft de Nederlandse voetbalbond besloten met zes andere voetbalbonden.

Deze andere bonden zijn de bonden van België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Wales en Zwitserland. De bonden wilden dit WK spelen met deze OneLove-band, die staat voor verbinding. De FIFA gaf vlak voor het WK echter aan dat spelers die deze band dragen bestraft zullen worden met een gele kaart.

De bonden waren hier niet blij mee en reageerden teleurgesteld. Desondanks hebben de bonden hiernaar geluisterd en besloten om geen gele kaart te forceren door de band te dragen. Even leek het erop dat de bonden wél naar het CAS zouden stappen, maar dat werd even later ontkracht.

Van Dijk over niet dragen OneLove-band

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk gaf na afloop van het duel met Senegal uitleg waarom de OneLove-band niet gedragen werd. 'We waren bereid een statement te maken, maar om met een gele kaart aan de wedstrijd te beginnen, is niet zo handig. Vooral niet op mijn positie. Ik had de band graag gedragen, maar niet ten koste van alles. Jammer dat het niet kon, maar ik ben hier in de eerste plaats als voetballer', aldus de verdediger van Liverpool.

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.