Van Marwijk ziet rol voor Taylor weggelegd in Oranje: 'Kan verbinding maken en heeft diepte'

door Bart Veenstra 16

Bron Voetbal International

Van Marwijk ziet rol voor Taylor weggelegd in Oranje: 'Kan verbinding maken en heeft diepte'

door Bart Veenstra 16

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Bert van Marwijk denkt dat Oranje in het huidige systeem niet per se met twee controleurs hoeft te spelen. Het Nederlands elftal speelt onder bondscoach Louis van Gaal in een 5-3-2-systeem en zodoende is een controlerend blok van twee middenvelders niet écht nodig, zo stelt Van Marwijk in een interview met Voetbal International.

'Als je met drie centrale verdedigers speelt, kan er in principe altijd één goed doordekken. Dan heb je in mijn ogen zo’n type minder snel nodig dan wanneer je met twee centrale verdedigers speelt', geeft Van Marwijk antwoord op de vraag of er naast Frenkie de Jong een balansbewaker moet spelen.

Van Marwijk legt uit dat coaches altijd op zoek zijn naar controle. Hij geeft aan dat hij dat zijn zijn tijd ook deed. 'Daarom stelde ik ook twee controleurs op', zegt de oud-bondscoach, die met twee centrale verdedigers speelde en zodoende koos voor een blok met Mark van Bommel en Nigel de Jong op het middenveld.

Kenneth Taylor

'Ik zou dat nu niet meer zo snel doen. Ik zou nu kiezen voor meer voetbal op het middenveld', gaat Van Marwijk verder. Hij vertelt dat hij het heel erg jammer vindt dat Ryan Gravenberch weinig heeft gespeeld bij Bayern München en er nu niet bij is. 'Want hij kan dat dynamische voetbal vanaf het middenveld als geen ander brengen. Nu denk ik aan Kenneth Taylor', geeft Van Marwijk de Ajax-middenvelder een compliment. 'Een taakbewuste jongen, die verbinding kan maken en ook weleens diep gaat. Je hebt altijd diepte nodig in je spel.’

Tegen Senegal speelde Steven Berghuis nog als middenvelder naast De Jong. Van Gaal kan op die positie ook nog kiezen voor spelers als Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Davy Klaassen. Oranje speelt aankomende vrijdag zijn volgende wedstrijd op het WK in Qatar. Dan is Ecuador de tegenstander. Het Zuid-Amerikaanse land won zijn openingswedstrijd met 2-0 van Qatar.

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Poll: Wie moet er naast Frenkie de Jong spelen op het middenveld?
0%
0%
0%
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.