Didulica juicht voor Oranje en Kroatië: 'Laat Van Gaal het WK maar winnen'

door Bart Veenstra 1

Bron Ajax.nl

Didulica juicht voor Oranje en Kroatië: 'Laat Van Gaal het WK maar winnen'

door Bart Veenstra 1

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Joey Didulica heeft dit WK twee landen die hij kan toejuichen. De voormalig doelman van Ajax, die in Australië woont, is voor Kroatië én het Nederlands elftal. 'Nederland is het geboorteland van mijn drie kinderen Angelina, Luca en Nicolas. Zij zijn daar heel trots op', zegt hij in een interview met Ajax.nl.

Toen Didulica bij Ajax speelde, kwam de Kroatische bondscoach naar Amsterdam om met hem én Zlatan Ibrahimovic te praten of zij mogelijk voor Kroatië wilden spelen. 'Zlatan had een Kroatische moeder, ik een Kroatische vader. In Australië (waar Didulica is geboren, red.) maakten wij deel uit van een Kroatische enclave. Het was een soort mini-Kroatië en bij het volkslied voelde ik mij echt een Kroaat. Zlatan koos voor Zweden. Als we hem erbij hadden gehad waren we misschien wel wereldkampioen geworden', lacht Didulica.

Toen Didulica officieel A-international was, zag hij zijn status groeien. 'Je genoot meer respect als international en zelf had je meer geloof en motivatie', zegt hij. Toch was het niet makkelijk voor de keeper. Hij voelde zich Kroatisch, maar in de selectie voelde hij zich een buitenstaander. 'Eigenlijk voelde ik mij nergens thuis. Ik denk dat het hetzelfde is als een Turkse of Marokkaanse speler voor Nederland zou uitkomen of een Nederlandse Marokkaan voor Marokko.'

Steun voor Louis van Gaal

Tijdens het WK in Qatar juicht Didulica voor Kroatië en het Nederlands elftal. Hij zou trots zijn als Louis van Gaal de beker omhoog mag houden. 'Hij heeft alles gewonnen als trainer, behalve een wereldtitel met zijn land. Laat hem die maar winnen. Ik houd ook van het Nederlandse spelsysteem 3-5-2 met veel beweging; echt attractief voetbal', zegt Didulica, die Kroatië wel als favoriet ziet. 'Aanvoerder Modric is 37 jaar, maar kan nog steeds zo ongelooflijk goed voetballen. Het is een topteam. Ze zijn niet voor niet finalist geweest op het vorige WK. Maar ik geef ook Brazilië een goede kans.'

Maak elke wedstrijd van Oranje kans op 2500 euro cash door deze zes vragen in te vullen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.