Didulica blikt terug op 'magische nacht' in Valencia

door Thijs Zwagerman 5

Didulica blikt terug op 'magische nacht' in Valencia

door Thijs Zwagerman 5

Laatst geüpdatet

Aankomende woensdag speelt Ajax in de groepsfase van de Champions League uit bij Valencia. Voormalig Ajax-doelman Joey Didulica speelde in Estadio Mestalla, de thuishaven van Valencia, met Ajax op 27 november 2002 waarschijnlijke de beste wedstrijd uit zijn leven.

‘Valencia was Europese top en Mestalla een fort. Valencia beukte vanaf de aftrap op mijn doel. Hun spits, John Carew, schoot al na twee minuten voor een open doel over. De ambiance in Mestalla was indrukwekkend, intimiderend. Gelukkig was Koeman relaxed, zoals altijd. Hij zei: jongens, speel nou zonder angst. Ik liep stijf van de zenuwen het veld op’, vertelt Didulica in gesprek met Het Parool.

De Australiër vervolgt. ‘Ik groeide na die misser van Carew wel in de wedstrijd en stopte ballen als een soort octopus. Voor even was ik onoverwinnelijk. We dachten tegen alle verhoudingen in te winnen dankzij Zlatan.’ De Zweed zette Ajax twee minuten voor tijd op 0-1, waarna Valencia in de slotminuut nog op gelijke hoogte wist te komen.

Didulica herinnert het zich nog goed. ‘Ik had energie over en was een van de eersten die Zlatan om de nek vloog. Zlatan was my buddy. Hij had het niet altijd makkelijk bij Ajax. Die 1-1 was nog een dreun, maar in de kleed­kamer beseften we dat we een punt hadden gestolen. Het had ook 5-1 of 6-1 kunnen worden. We vochten als leeuwen. It was a magical night. Zeker voor mij.’

Didulica stond tussen 1999 en 2003 onder contract bij Ajax. Tijdens die periode werd hij één seizoen verhuurd aan Germinal Beerschot. De onbetwiste eerste keeper werd Didulica bij Ajax nooit. In 2003 vertrok hij naar Rapid Wien, waarna hij tussen 2006 en 2011 voor AZ actief was.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.