KNVB bevestigt dat topcompetities vrouwenvoetbal onderdeel worden van betaald voetbal

door NielsOpdam 7

Bron KNVB

KNVB bevestigt dat topcompetities vrouwenvoetbal onderdeel worden van betaald voetbal

door NielsOpdam 7

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De Azerion Vrouwen Eredivisie, de Beloftencompetitie Vrouwen en de KNVB-bekercompetitie voor vrouwen gaan vanaf nu verder onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van het betaald voetbal. Dat is woensdag besloten tijdens de najaarseditie van de bondsvergadering, zo meldt de KNVB.

'Deze beslissing draagt bij aan de volgende stap in de professionalisering van het vrouwenvoetbal in Nederland en sluit aan bij strategische doelstellingen van de KNVB om de topcompetities voor vrouwen aantrekkelijker te maken', licht de Nederlandse voetbalbond de beslissing toe.

Bijna alle clubs in de Azerion Vrouwen Eredivisie zijn betaald voetbalorganisaties. Door deze verandering verschuift de besluitvorming nu van de ledenraad naar de algemene vergadering betaald voetbal. 'En daarmee naar de BVO's, die meer en meer betrokken zijn bij het vrouwenvoetbal. De organisatie van deze competitie werd binnen de KNVB al uitgevoerd door de experts van het betaald voetbal.'

'Met ingang van seizoen 2023-2024 bestaat competitie uit twaalf deelnemers'

In 2007 begon de Vrouwen Eredivisie in Nederland met zes clubs onder de vlag van het amateurvoetbal. Ruim vijftien jaar later is de hoogste competitie gegroeid tot elf deelnemers. Met ingang van het seizoen 2023-2024 bestaat de competitie zelfs uit twaalf deelnemers. 'Onafhankelijk onderzoek toonde eerder aan dat de hoogste vrouwenvoetbalcompetitie van ons land met een deelnemersveld van twaalf clubs de meest ideale vorm bereikt.'

Check hier de beste wedstips voor woensdag 21 december!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.