Ajax Vrouwen wint van PEC Zwolle en houdt koploper FC Twente in zicht

door Jesse ter Haar 7

Ajax Vrouwen heeft dinsdagavond een comfortabele 2-0 overwinning op PEC Zwolle weten te boeken. Het zorgt ervoor dat de ploeg van trainster Suzanne Bakker in het spoor blijft van koploper FC Twente. De club uit Enschede staat drie punten voor op de Ajax Vrouwen.

De wedstrijd stond eigenlijk al op vrijdag 2 december op de planning. Wegens het overlijden van een familielid van een speelster van PEC Zwolle werd het duel echter uitgesteld. Dinsdag had de wedstrijd echter alsnog plaats, als laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2022.

Ajax pakte al vroeg in de wedstrijd het initiatief, maar in de openingsfase werden de kansen nog niet benut. Na ruim een halfuur kwamen de Amsterdammers echter alsnog op voorsprong. Het was Tiny Hoekstra die trefzeker was na een goede voorzet van Chasity Grant. Met de openingstreffer zorgde Hoekstra ook meteen voor de ruststand in Sportpark de Toekomst.

Leuchter beslist de wedstrijd

Ook na rust was Ajax de bovenliggende partij, maar grote kansen werden er niet snel gecreëerd. Hoekstra kreeg de grootste kans in de eerste fase van de tweede helft, maar haar kopbal werd gepakt door de keeper. Het overwicht voor de ploeg van Bakker bleef en vlak voor tijd resulteerde dit in de beslissende 2-0 van Romée Leuchter. Het zorgde voor een positief resultaat in de laatste wedstrijd voor de winterstop. De afstand tot koploper FC Twente in de Eredivisie Vrouwen bedraagt zodoende nog drie punten.