Kluivert loopt spierblessure op en mist cruciale fase bij Valencia

door Jesse ter Haar 2

Bron Valencia CF

Kluivert loopt spierblessure op en mist cruciale fase bij Valencia

door Jesse ter Haar 2

Bron Valencia CF

Laatst geüpdatet

Justin Kluivert komt voorlopig niet in actie voor Valencia, zo brengt de club naar buiten via de eigen website. De oud-Ajacied stak in een goede vorm en dus komt het nieuws voor zowel club als speler extra hard aan.

De Spaanse club, die dit seizoen in een degradatiestrijd verstrikt is geraakt, vertelt dat er medische tests hebben plaatsgevonden om de ernst van de blessure van Kluivert vast te stellen. Hij liep een spierblessure op aan zijn linkerbeen tijdens de wedstrijd tegen UD Almeria tijdens het afgelopen weekeinde. 'De Nederlandse aanvaller zal behandeling en fysiotherapie ondergaan om terug te kunnen keren naar normale activiteit', schrijft men.

Kluivert staat dit seizoen op een totaal van vijf treffers in La Liga. Hiervoor had hij 21 wedstrijden nodig, maar in slechts van die gevallen mocht hij vanaf de aftrap meedoen. De laatste keer dat hij vijf of meer goals maakte, was in zijn laatste seizoen bij Ajax (2017/2018). In de tussentijd lukte hem dit bij AS Roma, RB Leipzig en OGC Nice niet.

Valencia in degradatienood

Voor Valencia is het een enorme aderlating, want de club verkeert in zwaar weer. In La Liga staat het op een achttiende plaats en dat staat gelijk aan rechtstreekse degradatie. Later in april speelt Valencia nog tegen enkele directe concurrenten, maar hoewel de precieze duur van absentie nog niet bekend is, lijkt Kluivert tijdens die duels geen directe invloed te kunnen uitoefenen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.