Kluivert krijgt volop lof: 'Brengt Valencia uit het riool van de degradatiezone'

door Bart Veenstra 21

Bron Voetbal International

Kluivert krijgt volop lof: 'Brengt Valencia uit het riool van de degradatiezone'

door Bart Veenstra 21

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Justin Kluivert staat er goed op bij Valencia en de Spaanse kranten. De voormalig speler van Ajax, die overigens onlangs werd gelinkt aan een terugkeer naar de Amsterdamse club, wordt als een groot lichtpunt gezien in de donkere tijden die Valencia op dit moment doormaakt.

Valencia maakt een dramatisch seizoen door, maar dankzij Kluivert mag de club uit de sinaasappelstad blijven hopen op handhaving in La Liga. De club, die nu zeventiende staat en daarmee voorlopig veilig is, speelde maandagavond met 1-1 gelijk tegen nummer acht Rayo Vallecano. De gelijkmaker werd gemaakt door Kluivert vanaf de penaltystip.

'Kluivert drukt Valencia naar een punt', zo schrijft de Spaanse sportkrant AS dinsdagochtend, geciteerd door Voetbal International. 'Het bloed van Kluivert is het bestuderen waard. Je moet heel koel zijn om onder zulke gigantische druk een strafschop zo binnen te schieten. Hij was de enige in Mestalla die zijn hartslag onder controle had.'

Houdt Kluivert Valencia in La Liga?

De laatste maanden gaat het minder bij Valencia, maar dankzij Kluivert mag men toch nog hopen op een positief einde van dit seizoen. 'Wat een spanning, wat een passie. Kluivert haalt ze uit de afgrond. Hij is de artillerie van deze vechtmachine geworden. Zijn doorzettingsvermogen en passie brengen een vonk over op het publiek. Zo kalm, zo zelfverzekerd, alsof hij met een kind aan het spelen was. Hij speelt het spel met zijn hart, is ongrijpbaar en brengt Valencia uit het riool van de degradatiezone.'

Valencia staat op dit moment op de zeventiende plaats in La Liga. De nummers achttien, negentien en twintig degraderen aan het einde van het seizoen uit de hoogste Spaanse competitie. Met nog elf wedstrijden te gaan hebben Kluivert en zijn teamgenoten nog wedstrijden genoeg om zich veilig te spelen.

Denk jij dat Ajax woensdag binnen 90 minuten weet te winnen van Feyenoord? Zet in en ontvang 3,00 keer je inzet terug als Ajax zonder verlenging weet te winnen!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.