Jordi Cruijff verlaat FC Barcelona en gaat op zoek naar nieuw avontuur

door Jesse ter Haar 103

Bron FC Barcelona

Jordi Cruijff verlaat FC Barcelona en gaat op zoek naar nieuw avontuur

door Jesse ter Haar 103

Bron FC Barcelona

Laatst geüpdatet

Jordi Cruijff, zoon van legende Johan Cruijff, zal aan het einde van het seizoen afscheid nemen als sportief directeur van FC Barcelona, zo maakt de club bekend via de eigen website. De bestuurder gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging en is de club dankbaar.

De club onderhield dinsdag een bijeenkomst, waarbij Cruijff het nieuws aan het bestuur van FC Barcelona kenbaar maakte. Het is volgens de club een emotionele bijeenkomst geweest, waarbij ook president Joan Laporta aanwezig was. Cruijff heeft de club laten weten dat hij zich inzet om de club te helpen bij de overgang naar een nieuwe bestuursstructuur en zijn volledige steun te bieden bij het afhandelen van lopende zaken op de zomerse transfermarkt.

Verder vertelt de kampioen van La Liga dat de oud-speler van de club dankbaarheid heeft getoond aan Laporta voor de kans die hij kreeg als sportief directeur van de club. Aan de andere kant bedankt FC Barcelona de zoon van Nummer 14 voor zijn bewezen diensten als medewerker van de club en wenst met hen veel succes in zijn verdere carrière als sportief directeur.

Link met Ajax

Vorig jaar nog, werd Cruijff geregeld genoemd als vervanger van Marc Overmars bij Ajax. Als medewerker van FC Barcelona liet hij zich destijds als volgt uit: 'Ik houd van avontuurlijke dingen, van moeilijke uitdagingen, dat zit in me. En Marc Overmars opvolgen is een zware opgave. Ajax moet een andere afslag nemen. Maar voorlopig werk ik in Barcelona.' Later voegde hij er nog aan toe: 'Ajax is natuurlijk wel een speciale club, dat is duidelijk. Er is altijd wel een warme band, maar ik zit nu hier.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.