Jordi Cruijff officieel technisch directeur FC Barcelona

door Cristian de Jong 58

Bron FC Barcelona

Jordi Cruijff officieel technisch directeur FC Barcelona

door Cristian de Jong 58

Bron FC Barcelona

Laatst geüpdatet

Jordi Cruijff is vanaf vrijdag officieel de nieuwe technisch directeur van FC Barcelona, zo meldt de Spaanse club via hun officiële kanalen. Cruijff vervulde deze rol al sinds 1 juli van dit jaar, maar heeft nu officieel zijn handtekening onder het contract gezet.

Cruijff speelde zelf van 1993 tot 1996 voor de Catalanen. Afgelopen jaar zat de voormalig international al in de sportcommissie van FC Barcelona. Ook bekleedde hij een rol in het technisch beleid van de club gedurende de afgelopen twee transferperiodes. Eerder vervulde Cruijff de rol van technisch directeur bij AEK Larcana en Maccabi Tel-Aviv.

Cruijff was op jonge leeftijd al als speler actief in de jeugd van Ajax. Van 1981 tot 1988 droeg hij het shirt van de Amsterdammers. Vervolgens verkaste de nieuwe technisch directeur van FC Barcelona naar Spanje om nog eens vier jaar in de jeugd van de Catalanen te gaan voetballen. Nadat Cruijf, vanuit de jeugdopleiding doorbrak. Speelde hij vier jaar lang voor de hoofdmacht van Barcelona. Daarna verliet hij Spanje voor het Engelse Manchester United. Daar stond hij voor vier jaar onder contract. Na zijn periode in Engeland keerde Cruijff terug naar Spanje. Hij speelde later nog voor clubs zoals Deportivo Alavés en RCD Espanyol.

In de herfst van zijn carrière als profvoetballer kwam Cruijff nog uit voor het Oekraïense Metaloerh Donetsk. De laatste club waar Cruijff onder contract stond was Valletta uit Malta. In 2010 zette hij een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. Nu begint Cruijff dus aan een nieuw hoofdstuk in de voetballerij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.