Younes is groot fan van Cruijff: 'Belangrijke reden dat ik naar Nederland wilde'

door BadembaBarrie 35

Bron Algemeen Dagblad

Younes is groot fan van Cruijff: 'Belangrijke reden dat ik naar Nederland wilde'

door BadembaBarrie 35

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Amin Younes is een groot bewonderaar van Johan Cruijff, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. De oud-Ajacied, die sinds dit seizoen voor FC Utrecht uitkomt, noemt Cruijff als één van de redenen om in 2015 naar Nederland te komen. Daarbij heeft Younes één specifiek moment in gedachten, waaruit zijn bewondering voor de Ajax-legende spreekt.

Het moment in kwestie gaat om de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle, op 3 april 2016. Het was de eerste wedstrijd die Ajax speelde sinds de dood van Cruijff en het duel stond dan ook vol in het teken van het eerbetoon aan hem. Zo droegen de spelers tijdens de warming up bijvoorbeeld speciale shirts met Cruijffs foto erop. 'Het klinkt gek misschien, maar het kippenvel stond aanhoudend op mijn armen. Zó mooi dat jij een van de spelers mag zijn die zo’n grootheid mag eren', vertelt Younes.

Hij had iets soortgelijks met Ajax' aanstaande Champions League-tegenstander Napoli en Diego Maradona, zegt Younes. 'Wat dat betreft stemt het me trots dat ik bij de twee clubs van de twee grootste voetballers ooit heb mogen voetballen. Dat had ik als kind niet durven dromen.' Younes speelde tussen 2018 en 2020 in Napels.

Cruijffs nalatenschap

Younes ziet Cruijff als inspiratiebron en looft de invloed die hij tot op de dag van vandaag op het mondiale voetbal uitoefent. 'Dat lef, dat dominant durven zijn; dat is wat ik zo prachtig vind aan wat hij heeft achtergelaten', stelt Younes bewonderend. 'Johan Cruijff was een belangrijke reden waarom ik naar Nederland wilde.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties