Brobbey nog in de race voor Golden Boy-award

door Justin Fokkens 12

Bron Tuttosport

Brobbey nog in de race voor Golden Boy-award

door Justin Fokkens 12

Bron Tuttosport

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey maakt nog steeds kans op de Golden Boy-award, dat blijkt uit de lijst met resterende kanshebbers die organisator Tuttosport heeft gepubliceerd. De prijs werd vorig seizoen gewonnen door Pedri, middenvelder van FC Barcelona.

De spits van Ajax heeft daarmee de volgende schifting overleefd en behoort tot een van de veertig overgebleven kanshebbers op de prestigieuze prijs. Ook Devyne Rensch en Francisco Conceição behoorden tot de zestig resterende genomineerden, maar zijn inmiddels afgevallen.

Daarnaast is oud-Ajacied Ryan Gravenberch nog op de lijst van veertig spelers te vinden. De middenvelder, die afgelopen zomer de overstap maakte van Ajax naar Bayern München, is naast Brobbey de tweede speler op de lijst met een verleden in Amsterdam.

Oud-Ajacied als winnaar

In 2018 won Matthijs De Ligt de prijs. De Golden Boy-award wordt ieder jaar uitgereikt aan de beste speler onder de 21 jaar van het afgelopen kalenderjaar. In oktober wordt de kandidatenlijst teruggebracht tot twintig spelers.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.