Daramy, Rensch, Brobbey en Gravenberch genomineerd voor Golden Boy-award

door Bas Velzel 66

Bron Tuttosport

Daramy, Rensch, Brobbey en Gravenberch genomineerd voor Golden Boy-award

door Bas Velzel 66

Bron Tuttosport

Laatst geüpdatet

Mohamed Daramy en Devyne Rensch zijn namens Ajax geselecteerd voor de Golden Boy-award. Naast het duo van Ajax zijn ook de vertrekkende Ryan Gravenberch en de gehuurde Brian Brobbey genomineerd voor de prijs van talentvolste speler van Europa.

Dat blijkt uit de lijst met de honderd genomineerden spelers voor de prijs. De Golden Boy-award wordt georganiseerd door het Italiaanse Tuttosport. Verschillende sportjournalisten bepalen wie de talentvolste speler op de Europese velden is van het afgelopen kalenderjaar. De speler mag echter niet ouder zijn dan 21 jaar.

Twee keer eerder ging een Ajacied er vandoor met de prijs. In 2003 won Rafael van der Vaart als eerste de titel van talentvolste speler van Europa en in 2018 mocht Matthijs de Ligt zich zo noemen. De Ligt was de eerste en tot heden de enige verdediger die de prijs heeft gewonnen. Een aantal andere grote namen in de voetballerij wonnen de prijs ook: Lionel Messi, Sergio Agüero, Kylian Mbappé en Erling Haaland.

Daramy en Rensch mochten respectievelijk slechts nul en acht eredivisieduels aan de aftrap verschijnen in het eerste van Ajax, maar zijn wel genomineerd. Gravenberch en Brobbey hadden afgelopen seizoen een grotere rol in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Gravenberch was vorig jaar ook kanshebber op de prijs, hij behoorde samen met Jurriën Timber tot de top twintig. Laatstgenoemde staat niet op de lijst dit seizoen. Stemmen op één van de Ajacieden kan hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties