Timber en Gravenberch zien Pedri Golden Boy-award winnen

door Bart Veenstra 23

Bron Tuttosport

Timber en Gravenberch zien Pedri Golden Boy-award winnen

door Bart Veenstra 23

Bron Tuttosport

Laatst geüpdatet

Pedri heeft de Golden Boy-award van 2021 in de wacht gesleept. Dat maakt Tuttosport, de organisatie achter de prijs, maandag bekend. Pedri laat onder meer Jude Bellingham en Mason Greenwood achter zich in de strijd om de prijs voor de meest veelbelovende speler jonger dan 21 jaar.

Namens Ajax behoorden Jurriën Timber en Ryan Gravenberch op de lijst van de laatste twintig kanshebbers. Favoriet voor het winnen van de Golden Boy-award waren zij echter niet. In aanloop naar de prijsuitreiking werden onder meer Greenwood, Bellingham, Eduardo Camavinga, Bukayo Saka, Florian Wirtz en Jamal Musala vaak als favorieten genoemd.

Uiteindelijk won Pedri de prijs met 318 punten. Bellingham volgde als nummer twee met liefst 199 punten minder dan Pedri. Klaarblijkelijk was het verschil tussen de nummer één en nummer twee niet eerder zo groot.

Beste jonge speler op het EK

Pedri, die sinds 2019 bij FC Barcelona speelt, staat voorlopig nog aan de kant met een dijbeenblessure. In het afgelopen seizoen brak de Spanjaard door bij FC Barcelona. Het leverde hem direct een plek in de Spaanse EK-selectie op. Na het EK werd hij door de UEFA uitgeroepen tot de beste jonge speler van het EK.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties