Janssen genoot ondanks kort verblijf van periode bij Ajax: 'Ik heb er een fantastische tijd gehad'

door Jip Jesse 39

Bron Ziggo Sport

Janssen genoot ondanks kort verblijf van periode bij Ajax: 'Ik heb er een fantastische tijd gehad'

door Jip Jesse 39

Bron Ziggo Sport

Theo Janssen heeft het gedurende zijn tijd bij Ajax naar zijn zin gehad, zo laat de spelverdeler weten bij het programma Tussen de Palen op Ziggo Sport. Hoewel het verblijf van Janssen in Amsterdam - met slechts één volledig seizoen - van korte duur was, kijkt de Arnhemmer positief terug op zijn periode in Amsterdamse dienst.

Ajax nam Janssen in de zomer van 2011 over van FC Twente. De Amsterdammers betaalden drie miljoen euro voor de middenvelder die destijds een contract voor twee seizoenen tekende. Van de overstap heeft Janssen allerminst spijt. ‘Ik moet eerlijk zeggen dat het jaar bij Ajax met het team en de mensen eromheen geweldig was. Iedereen heeft het er altijd over dat Ajax een kille club is, maar intern is het een hele warme club met geweldige mensen eromheen ook. Dus ik heb er een fantastische tijd gehad.’

Janssen was de reis naar Amsterdam zat

Ondanks het feit dat Janssen genoot van zijn tijd bij Ajax, besloot de linkspoot al na één seizoen te vertrekken. De middenvelder koos voor een terugkeer naar zijn oude liefde Vitesse. Over de beweegredenen van dat besluit zegt Janssen het volgende. ‘Ik ben uiteindelijk weggegaan omdat ik elke dag in de file stond, heen en terug, en daar was ik uiteindelijk helemaal klaar mee.’ Janssen koos voor een vertrek, daar een verhuizing naar de hoofdstad geen optie was voor de Arnhemmer. ‘Ik vind Amsterdam leuk voor een dag, misschien twee dagen, daarna wil ik zo snel mogelijk weg. Het is me veel te druk, veel te chaotisch. Ik houd van een beetje rust. '

Die rust vindt Janssen naar eigen zeggen in Arnhem. 'Ik woon in Arnhem in de buurt met allemaal parken om me heen. Lekker naar buiten om een stukje te wandelen vind ik heerlijk. Ik hoef niet altijd in die mensenmassa te zitten.’ Janssen kwam uiteindelijk in 41 duels in actie voor Ajax, daarin was de middenvelder goed voor 9 doelpunten en bereidde hij 11 keer een treffer voor. Ook wist Janssen met Ajax in 2012 landskampioen te worden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.