Janssen baalt van vertrek bij eerste elftal Vitesse: 'Maar laat mijn club niet in de steek'

door NielsOpdam 27

Bron Vitesse

Janssen baalt van vertrek bij eerste elftal Vitesse: 'Maar laat mijn club niet in de steek'

door NielsOpdam 27

Bron Vitesse

Laatst geüpdatet

Theo Janssen mag niet verder als assistent-trainer bij Vitesse, maar de oud-Ajacied wil graag in een andere functie actief blijven bij de Arnhemmers, zo vertelt hij via de clubkanalen. Phillip Cocu stapte op als hoofdtrainer van Vitesse, waarna Edward Sturing werd gepresenteerd als interim-trainer. Het clubicoon heeft in zijn staf geen plek voor Janssen.

'Een breuk is nooit leuk. En deze al helemaal niet', reageert de oud-middenvelder op zijn vertrek als assistent-trainer bij Vitesse. Janssen werkte jarenlang in de jeugdopleiding van de club uit Arnhem en werd in oktober 2022 door Cocu bij het eerste elftal gehaald. 'Ik had uiteraard andere verwachtingen. Maar de prestaties waren niet goed. Dat heeft dan consequenties. Dat is inherent aan topsport.'

Momenteel staat Vitesse op de achttiende plaats in de Eredivisie. Janssen vindt het moeilijk dat hij aan de kant is gezet bij het eerste elftal van zijn jeugdliefde Vitesse. 'Ik ben een echte Vitessenaar. Ik was altijd supporter, werd later voetballer bij deze club en daarna trainer. Mijn hart ligt bij Vitesse. En dan is dit een tegenslag. Dat kan ik niet ontkennen. Maar ik laat mijn club niet in de steek.'

'Ik wil snel weer aan de slag' 

Aanstaande zaterdag gaat de Arnhemse ploeg op bezoek bij Ajax. Naast Sturing zitten dan Nicky Hofs en Tim Cornelisse op de bank. 'Ik heb Nicky en Tim meteen gefeliciteerd en ze alle succes gewenst. Edward ook. Ik hoop echt dat ze punten pakken en Vitesse behouden voor de eredivisie. Ik ben in gesprek met de technisch directeur. Ik wil snel weer aan de slag', besluit Janssen zijn verhaal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.