Janssen maakt promotie bij Vitesse en wordt assistent van Cocu

door Bart Veenstra 20

Bron Vitesse

Janssen maakt promotie bij Vitesse en wordt assistent van Cocu

door Bart Veenstra 20

Bron Vitesse

Laatst geüpdatet

Theo Janssen heeft promotie gemaakt bij Vitesse. De 41-jarige oud-Ajacied was bij de Arnhemse club al trainer van het O16-elftal en gaat nu meermaals per week assisteren bij de trainingen van het eerste elftal. Dat meldt Vitesse via de officiële kanalen.

Daarnaast gaat Janssen op individueel niveau aan de slag met de spelers en krijgt hij een analyserol bij de wedstrijden. De voormalig middenvelder gaat dit werk combineren met zijn taken binnen de Vitesse Voetbal Academie, waar hij trainer is van het O16-elftal en ook actief is als talentencoach.

Technisch directeur Benjamin Schmedes ziet een waardvolle toevoeging in Janssen voor de technische staf van Vitesse. 'Theo beschikt niet alleen over de benodigde competenties, maar ook over geel-zwart bloed. Zijn betrokkenheid bij het eerste elftal past bovendien in het streven om de hoofdmacht en de Vitesse Voetbal Academie dichter bij elkaar te brengen. Daar vormt Theo een brug voor, zoals Nicky Hofs daar als Onder 21-coach ook een rol in heeft.'

Janssen blij met promotie

Zelf is Janssen ook blij met zijn promotie bij de club, die tot nu toe een moeizaam seizoen kent. 'Ik heb een aantal zeer prettige gesprekken met Phillip Cocu gehad en ga er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen. Het is een mooie stap in mijn ontwikkeling als trainer, waar ik best trots op ben. Ik hoop dat we, met de steun van de supporters, de weg omhoog kunnen vinden op de ranglijst.'

Janssen begon en eindigde zijn voetballoopbaan bij Vitesse. In totaal speelde hij 289 officiële wedstrijden voor de Arnhemse club. Daarin was hij dertig keer trefzeker. Janssen kwam in zijn carrière ook uit voor KRC Genk, FC Twente, Ajax en het Nederlands elftal. Voor Oranje speelde hij vijf wedstrijden.

Weet Ajax tegen Napoli de volledige buit mee naar Amsterdam te nemen? Zet in en verdien 5,25 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.