Infantino herkozen als voorzitter van FIFA; KNVB steunt bestuurder

door Jesse ter Haar 35

Bron FIFA

Infantino herkozen als voorzitter van FIFA; KNVB steunt bestuurder

door Jesse ter Haar 35

Bron FIFA

Laatst geüpdatet

Gianni Infantino is donderdag herkozen als voorzitter van de FIFA. Tijdens een congres van de wereldvoetbalbond in Rwanda was er geen stemming meer nodig, want zonder tegenkandidaten kon de bestuurder aan zijn tweede termijn bij de FIFA beginnen.

Vanwege het uitblijving van een tegenkandidaat en dus een stemming was Infantino al langere tijd zeker van zijn positie. Toch zijn er enkele landen die zijn herkiezing niet steunen, waaronder Duitsland, Noorwegen en Zweden. De KNVB ondersteunt zijn herverkiezing wel, al botste de voetbalbond in het verleden ook enkele keren met Infantino.

Op het WK in Qatar zette Infantino nog eigenhandig een streep door de OneLove-actie, een initiatief van de KNVB. Ondanks dat ziet men geen heil in het opzeggen van de steun in de voorzitter. Vanuit de KNVB blijft men liever het gesprek aangaan met Infantino. Wel hoopt de voetbalbond dat er in het vervolg beter rekening wordt gehouden met de mensenrechten bij het vergeven van een eindtoernooi.

Infantino is sinds 2016 de voorzitter van de FIFA. Hij nam het stokje toen over van Sepp Blatter. Door zijn herverkiezing plakt Infantino er nog eens vier jaar aan vast. Een bondsvoorzitter mag tijdens drie termijnen van vier jaar aan de macht zijn en hij begint nu aan zijn tweede termijn. De periode tussen 2016 en 2019 werd gezien als de termijn van Blatter, die Infantino gedwongen werd af te maken.

Infantino: 'Ik weet dat er mensen zijn die mij haten'

Op het congres vertelt Infantino dolblij te zijn met zijn herverkiezing als de baas van de wereldvoetbalbond. 'Het is een enorme eer en een grote verantwoordelijkheid om voorzitter van de FIFA te zijn. Ik zou heel graag zelf ook een legende willen zijn. Ik weet dat er heel veel mensen hier zijn die van me houden. Ik weet dat er ook een paar mij haten. Ik houd van jullie allemaal, vooral vandaag natuurlijk.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.