Gravenberch ziet succestrainer Klopp na dit seizoen vertrekken bij Liverpool

door Bart Veenstra 295

Bron Liverpool

Gravenberch ziet succestrainer Klopp na dit seizoen vertrekken bij Liverpool

door Bart Veenstra 295

Bron Liverpool

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch krijgt na dit seizoen te maken met een andere trainer bij Liverpool. Jürgen Klopp, die sinds oktober 2015 de manager van de Engelse topclub was, heeft vrijdag naar buiten gebracht dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen bij Liverpool.

'Ik begrijp dat dit een verrassing is voor de mensen die hier voor het eerst over horen', vertelt Klopp via de officiële kanalen van Liverpool. 'Maar ik kan het uitleggen. Ik raak mijn energie kwijt. Er is nu absoluut geen probleem, ik voel me goed, maar ik weet gewoon dat ik dit niet kan blijven doen. Na alle jaren die we samen hebben meegemaakt verdienen jullie de waarheid. En dit is de waarheid.'

De clubleiding van Liverpool was al langer op de hoogte van het aanstaande afscheid van Klopp. 'Ik heb het de clubleiding al in november verteld. Dit is niet wat ik wil, maar wel wat ik denk dat het juiste is.' Naast Klopp vertrekken ook Pepijn Lijnders, Peter Krawietz en Vitor Matos na dit seizoen bij Liverpool.

Met Klopp aan het roer won Liverpool in de afgelopen jaren zeven prijzen. Zo werd in 2019 de Champions League gewonnen, terwijl de club in 2020 voor het eerst sinds 1990 kampioen werd van Engeland. Dit seizoen staat Liverpool bovenaan in de Premier League en bovendien doet men nog mee in de League Cup, FA Cup en Europa League.

In de afgelopen zomer haalde Klopp Gravenberch naar Liverpool. De voormalig middenvelder zal geen spijt hebben van zijn transfer, want bij Liverpool komt hij vaker aan spelen toe dan bij zijn vorige club Bayern München. Gravenberch deed tot nu toe in 26 officiële wedstrijden mee bij Liverpool. Daarin was hij goed voor twee goals en twee assists.

Klopp blij voor Henderson

Klopp sprak zich onlangs nog uit over de komst van Henderson bij Ajax. Het tweetal werkte jarenlang succesvol samen bij Liverpool. 'Ik ben blij voor hem, omdat hij er gelukkig uitziet en dat is voor mij het belangrijkste', zei Klopp onder meer. 'Hij dacht dat het beter zou zijn om terug te keren met zijn familie. Ajax is een sensationele club', zei een lovende Klopp. Mogelijk maakt Henderson zaterdag zijn debuut voor Ajax in het uitduel met Heracles Almelo.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.