Galatasaray neemt Ziyech op transfervrije basis over van Chelsea

door Jesse ter Haar 40

Bron Galatasaray

Galatasaray neemt Ziyech op transfervrije basis over van Chelsea

door Jesse ter Haar 40

Bron Galatasaray

Hakim Ziyech heeft definitief de overstap gemaakt van Chelsea naar Galatasaray, zo maakt de Turkse club bekend via X. De oud-Ajacied speelde vorig seizoen al op huurbasis voor de kampioen van het land en nu heeft Galatasaray hem definitief gestrikt. De transfer zat er al even aan te komen, maar is nu officieel.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

De club brengt naar buiten dat Ziyech op transfervrije basis overkomt van Chelsea. In het huurcontract van het afgelopen seizoen was een gratis koopoptie opgenomen, die dus door Galatasaray werd gelicht. Op die manier maakt Chelsea flink verlies op de oud-Ajacied, want in de zomer van 2020 betaalde de club uit Londen nog veertig miljoen euro om de linkspoot over te nemen van Ajax.

'De voetballer krijgt voor het seizoen 2024-2025 een netto seizoensloon van 2.850.000 euro', zo is verder te lezen. In de overeenkomst is verder een optie voor nog een jaar opgenomen. Het salaris blijft in het geval van een dergelijke verlening hetzelfde. Overigens moet Ziyech geld inleveren om komend seizoen voor Galatasaray uit te blijven komen. Volgens Fabrizio Romano verdiende Ziyech vorig seizoen nog een totaal van 3.587.500 euro.

Vorig seizoen had de technicus te maken met blessureleed én deed hij mee aan de Afrika Cup, maar toch kwam hij tot 23 wedstrijden in het shirt van Galatasaray. In de Champions League deed hij het Manchester United van Erik ten Hag pijn met twee doelpunten en een assist tijdens een 3-3 gelijkspel in Istanbul. Daarnaast was hij in de laatste zes competitiewedstrijden van het seizoen betrokken bij vijf doelpunten (vier goals en een assist).

Carrière Ziyech

Na vier jaar als contractspeler van Chelsea komt er een einde aan het dienstverband van Ziyech in Londen. De linkspoot kon lang niet altijd rekenen op een basisplaats, maar kwam toch tot 107 wedstrijden in het shirt van de club. Daarmee is Chelsea nog altijd niet de club waarvoor Ziyech zijn meeste wedstrijden speelde. Hij kwam in het verleden namelijk 165 keer uit voor Ajax.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.