Fortuna Sittard stelt Spanjaard Velazquez aan als opvolger van Ultee

door Jesse ter Haar 14

Bron Fortuna Sittard

Fortuna Sittard stelt Spanjaard Velazquez aan als opvolger van Ultee

door Jesse ter Haar 14

Bron Fortuna Sittard

Laatst geüpdatet

Fortuna Sittard heeft Julio Velázquez aangesteld als nieuwe trainer. Op de website brengt de Eredivisie-club het nieuws over de opvolger van de ontslagen Sjors Ultee naar buiten. De Spanjaard tekent een contract tot en met het einde van het seizoen in Zuid-Limburg.

De nieuwe oefenmeester komt overigens niet in z'n eentje naar Nederland. Jaime Mut komt mee als assistent-trainer, Javier Chocarro als performance coach en Miguel Pérez zal Velázquez bijstaan als data-analist. De laatste club van de kersverse trainer van Fortuna Sittard was Deportivo Alavés. Daar stond hij acht wedstrijen aan het toer.

De trainerscarrière van de pas veertigjarige Velázquez is al even onderweg. Hij begon als jeugdtrainer bij clubs als Real Valladolid en Villarreal, waarna hij later bij onder meer Real Murcia, Real Betis en Udinese terechtkwam. Zijn langste periode als trainer beleefde hij bij Alcorcón, een club die momenteel op het derde niveau van Spanje uitkomt.

Velázquez dook in Fortuna Sittard

De talentvolle oefenmeester laat zich uit over zijn keuze om in Nederland aan de slag te gaan. 'Ik heb in de afgelopen periode de selectie aandachtig geanalyseerd. Er staat een groep met enorm veel potentie, de stand op de ranglijst geeft mijns inziens een vertekend beeld. Natuurlijk neemt de positie druk met zich mee, maar daarvoor moet je niet weglopen. We moeten met z’n allen aan het gezamenlijke doel werken om deze club hogerop te brengen.'

Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, geeft aan dat de club in de voorbije periode - sinds het ontslag van Ultee - met veel trainers in gesprek is gegaan. 'Julio maakte in zijn presentatie indruk door de manier waarop hij ons team had geanalyseerd, met daarin de pijnpunten, maar zeer zeker ook de mogelijkheden. We zijn overtuigd dat hij op dit moment de juiste man is om energie, tactische discipline en intensiteit in ons team te gaan brengen', aldus de beleidsbepaler.

Verwacht jij dat Brian Brobbey zaterdag het eerste doelpunt van de wedstrijd maakt? Zet in en ontvang 3,75 keer je inzet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.