Fortuna Sittard neemt per direct afscheid van trainer Ultee

door Bart Veenstra 80

Bron Fortuna Sittard

Fortuna Sittard neemt per direct afscheid van trainer Ultee

door Bart Veenstra 80

Bron Fortuna Sittard

Laatst geüpdatet

Fortuna Sittard heeft per direct afscheid genomen van trainer Sjors Ultee. Dat meldt de Limburgse club maandagochtend via de officiële kanalen. In navolging van Ultee verlaat ook assistent-trainer Robby Alflen de club.

Ultee was sinds november 2020 trainer van Fortuna Sittard. Met de Utrechtse oefenmeester aan het roer liep de Limburgse club in dat seizoen net aan de play-offs om Europees voetbal mis. In het afgelopen seizoen ging het moeizamer, maar werd op de laatste speeldag handhaving veiliggesteld na een zege op NEC.

Reactie Sjoerd Ars

Technisch manager Sjoerd Ars reageert op het ontslag van Ultee. 'Het is pijnlijk om zo vroeg in het seizoen al deze moeilijke beslissing te moeten nemen. Sjors heeft aangetoond een bekwame hoofdtrainer te zijn. We maken deze keuze niet enkel op basis van de laatste drie wedstrijden.'

'We zien onvoldoende progressie in de ontwikkelingen van het team op verschillende vlakken', gaat Ars verder. 'Daarin ontstond een groeiend verschil van inzicht waardoor wij dit besluit noodzakelijk achten in het belang van de club.' Jeroen Schepens en Dominik Vergoossen nemen tijdelijk de taken over, zo laat Fortuna Sittard weten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.