Fischer: 'Misschien hadden we moeten scoren, maar dat was ons niet gegund'

door Gino Haverkamp 1

Bron Voetbal International

Fischer: 'Misschien hadden we moeten scoren, maar dat was ons niet gegund'

door Gino Haverkamp 1

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Urs Fischer, de trainer van Union Berlin, is tevreden met het 0-0 gelijkspel tegen Ajax in de tussenronde van de Europa League. De Amsterdammers hadden het niet makkelijk tegen de Berlijnse club en dat stemt Fischer tevreden.

Sterker nog: Ajax creëerde geen enkel schot op doel in de Johan Cruijff ArenA en dat kwam vooral door de goede organisatie bij Union Berlin, de nummer 2 van de Duitse Bundesliga. Fischer, geciteerd door Voetbal International: 'Ik moet mijn elftal de complimenten geven voor de manier waarop ze negentig minuten lang gedisciplineerd hebben gespeeld.' De coach zag een ploeg die Ajax voorkwam gevaarlijk te zijn en de ruimtes goed bespeelde. 'Ook bleven we actief op de momenten dat Ajax de bal had, om zo snel mogelijk het balbezit terug te krijgen. We hebben het echt goed gedaan.'

Ook Fischer heeft gezien dat Ajax geen enkele keer tot een gevaarlijk schot kwam. Wel had zijn eigen ploeg eens moeten scoren. Dat gebeurde overigens ook, maar doelpuntenmaker Morten Thorsby werd teruggefloten wegens hands. 'Misschien hadden we moeten scoren, maar dat was ons niet gegund', zegt Fischer. 'Al met al is dit een goede uitgangspositie voor de return van volgende week.'

Volgende week draait het erom

Volgende week donderdag ontmoeten beide ploegen elkaar inderdaad weer. Dan is Berlijn het decor van de avond. De inzet is simpel: wie wint, gaat door naar de volgende ronde van de Europa League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.