Feyenoord wint TOTO KNVB Beker na nipte zege op ijverig NEC

door Jesse ter Haar 1570

Feyenoord wint TOTO KNVB Beker na nipte zege op ijverig NEC

door Jesse ter Haar 1570

Laatst geüpdatet

Feyenoord heeft zondagavond beslag gelegd op de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers namen het in de finale op tegen NEC en hoewel het verschil klein was, was het toch de nummer twee van de Eredivisie dat met de beker aan de haal ging: 1-0. De wedstrijd stond ook in het teken van het afsteken van vuurwerk, waardoor het duel tot tweemaal toe stil kwam te liggen.

Het was lang hard werken voor de manschappen van hoofdtrainer Arne Slot. NEC bood kranig weerstand en voor rust kwam Feyenoord dan ook niet tot scoren. In de eerste helft was het NEC zelfs dat enkele keren dicht bij het openingsdoelpunt was, maar Timon Wellenreuther en de buitenspelregel - Tjaronn Chery scoorde vanuit buitenspelpositie - boden redding.

Uiteindelijk was het Igor Paixão die het verschil maakte namens de ploeg uit Rotterdam. Na een aanval over rechts wist de aanvaller tot scoren te komen na voorbereidend werk van Santiago Giménez. Niet veel later werd het weer spannend, toen Yankuba Minteh namens Feyenoord een tweede gele en daarmee rode kaart ontving. NEC zette nog aan en wisselde aanvallend, maar tot een doelpunt kwam het niet meer.

De overwinning van Feyenoord kan aan het einde van het Eredivisie-seizoen goed nieuws betekenen voor Ajax. Door de bekerwinst van de Rotterdammers schuiven de Europese tickets in de competitie namelijk door. Dat betekent dat de nummer vijf van de Eredivisie direct doorstroomt naar de voorronde van de Europa League. Voor de bekerwinst van de nummer twee van de Eredivisie was de nummer vijf nog veroordeeld tot het spelen van play-offs om Conference League-voetbal.

FT | Feyenoord - NEC (1-0)

Opstelling Feyenoord: 

Wellenreuther; Nieuwkoop (Trauner 76'), Beelen, Hancko, Geertruida; Zerrouki, Stengs (Jahanbakhsh 87'), Timber; Minteh, Giménez (Ueda 76'), Paixão (Ivanusec 67').

Opstelling NEC:

Cillessen; Van Rooij (Pereira 90'), Sandler, Nuytinck, Verdonk; Proper, Hoedemakers (Gonzalez 67'); Sano (Schöne 87'), Chery, Baas (Hansen 67'); Ogawa (Sow 67').

Doelpunten:

1-0 Igor Paixão (59')

Rode kaarten:

Yankuba Minteh (FEY, 72')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.