FC Utrecht haalt met Jans ervaren trainer in huis

door Bart Veenstra 53

Bron FC Utrecht

FC Utrecht haalt met Jans ervaren trainer in huis

door Bart Veenstra 53

Bron FC Utrecht

Laatst geüpdatet

FC Utrecht heeft woensdag via de officiële kanalen bekendgemaakt dat Ron Jans de nieuwe trainer van de club uit de Domstad is. De ervaren oefenmeester, die vorig seizoen nog de trainer van FC Twente was, tekent bij FC Utrecht een contract tot medio 2025.

Jans is bij FC Utrecht de opvolger van de vorige week ontslagen Michael Silberbauer. Hij vertrok nadat de eerste drie competitiewedstrijden werden verloren. Zonder de Deen ging het in het afgelopen weekeinde niet veel beter. Met interim-trainer Rob Penders op de bank werd met 1-5 verloren van regerend landskampioen Feyenoord.

Na het afgelopen seizoen wilde Jans een sabbatical nemen tot januari. 'Maar soms zijn kansen er om gepakt te worden', verklaart hij zijn keuze voor FC Utrecht. 'Het eerste gesprek met FC Utrecht ging niet uit mijn hoofd: ik zie de mogelijkheden die hier liggen en voel de drang mijn bijdrage te leveren. Daarom ben ik ingestapt bij FC Utrecht, een prachtige club met een grote achterban. Het fundament ligt er, de spelersgroep heeft genoeg kwaliteit en ik geloof er heilig in dat we samen voor Europees voetbal kunnen gaan. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging!'

Binnenkort FC Utrecht tegen Ajax

FC Utrecht staat na vier gespeelde wedstrijden in de Eredivisie nog altijd op nul punten. Binnenkort treft de club van Stadion Galgenwaard Ajax. Op 22 oktober spelen beide ploegen tegen elkaar in Utrecht. Jans wist vorig seizoen met FC Twente vier punten te pakken tegen Ajax. In Amsterdam speelde hij met 0-0 gelijk, terwijl er in Enschede met 3-1 werd gewonnen van Ajax. In het bekertoernooi was Ajax met 0-1 te sterk in de Grolsch Veste.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.