FC Utrecht stuurt Silberbauer na drie nederlagen op rij de deur uit

door Bart Veenstra 71

Bron FC Utrecht

FC Utrecht stuurt Silberbauer na drie nederlagen op rij de deur uit

door Bart Veenstra 71

Bron FC Utrecht

Laatst geüpdatet

FC Utrecht heeft afscheid genomen van trainer Michael Silberbauer, zo meldt de club uit de Domstad via zijn officiële website. De Utrechters laten weten dat het contract van de 42-jarige Deense oefenmeester in goed overleg is beëindigd.

Silberbauer zat sinds eind vorig jaar op de bank als trainer van FC Utrecht. In totaal was hij tijdens 26 wedstrijden de eindverantwoordelijke. 'Eind vorig seizoen en de seizoenstart waren niet zoals we hadden gehoopt. Gedurende het seizoen evalueren we regelmatig met de hoofdtrainer, zoals we dat nu ook gedaan hebben', reageert technisch directeur Jordy Zuidam op het vertrek van Silberbauer.

'We hebben samen de conclusie getrokken dat er geen stijgende lijn zat in de ontwikkeling en groei van het elftal en daaraan gekoppeld bleven de resultaten achter. Het doel om met meer energie en aanvallende intenties te spelen, is te weinig behaald', gaat Zuidam verder. 'Dat zijn lastige gesprekken, waarin we open en eerlijk naar elkaar zijn geweest. Natuurlijk is het moeilijk dat dit de conclusie is van de gesprekken die we hebben gevoerd, zeker als je ziet dat Michael alles heeft gegeven om de groei en ontwikkeling te bewerkstelligen. Het is een moeilijk besluit en een teleurstellende dag, ook omdat Michael echt een clubman is.'

Reactie Silberbauer

Ook Silberbauer zelf reageert op zijn vertrek bij FC Utrecht. Hij geeft aan het niet gelukt is om stabiliteit in de ploeg te brengen. 'Het was onze ambitie om aanvallend voetbal met energie te spelen, dat is met pieken en dalen gegaan. Opgeteld bij de start van het seizoen, is nu besloten dat onze wegen scheiden. Deze club gaat me nauw aan het hart, ook gezien mijn eerdere periode als aanvoerder. Ik gun FC Utrecht het beste, deze club blijft voor altijd aan mij verbonden.'

Voor nu neemt assistent-trainer Rob Penders de honneurs waar. FC Utrecht laat weten dat het op korte termijn hoopt een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.