FC Utrecht bevestigt komst van oud-Ajacied Redan

door Bart Veenstra 32

Bron FC Utrecht

FC Utrecht bevestigt komst van oud-Ajacied Redan

door Bart Veenstra 32

Bron FC Utrecht

Laatst geüpdatet

FC Utrecht heeft de komst van oud-Ajacied Daishawn Redan bevestigd. De aanvaller (21) wordt komend seizoen gehuurd van het Duitse Hertha BSC. FC Utrecht is met de club uit Berlijn ook een optie tot koop overeengekomen, zo valt te lezen op de officiële website van de club uit de Domstad.

Redan speede tussen 2008 en 2017 in de jeugdopleiding van Ajax. Daarna vertrok de talentvolle spits naar Chelsea. De Engelsen verkochten hem twee jaar later alweer aan Hertha BSC. Sindsdien speelde hij op huurbasis voor FC Groningen en PEC Zwolle.

FC Utrecht blij met komst ambitieuze Redan

Bij FC Utrecht is men blij met de komst van Redan. 'Daishawn is een snelle speler die op meerdere posities in de voorste linie uit de voeten kan', vertelt technisch directeur Jordy Zuidam. 'Hij speelt met veel dynamiek en heeft diepte in zijn spel. Hij is niet de grootste, maar heeft wel power en duelkracht. Hij heeft bovendien laten zien dat hij vaak in scoringspositie komt en dat hij goed is in het verzilveren van kansen. Daishawn is, net zoals wij, ambitieus. Hij is gretig en wil echt graag voor FC Utrecht spelen.'

Redan sluit, vanwege interlandverplichtingen in de afgelopen periode, op vrijdag 1 juli aan bij FC Utrecht. Dit geldt ook voor (jeugd-)internationals Quinten Timber en Tasos Douvikas.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.