FC Emmen stelt Grim op non-actief na teleurstellende resultaten

door Jesse ter Haar 44

Bron FC Emmen

FC Emmen stelt Grim op non-actief na teleurstellende resultaten

door Jesse ter Haar 44

Bron FC Emmen

FC Emmen heeft besloten om per direct afscheid te nemen van hoofdtrainer Fred Grim, zo brengt de club naar buiten via de eigen website. De clubleiding heeft de beslissing genomen na een grondige evaluatie van de afgelopen weken, waarbij het gebrek aan draagvlak en vertrouwen binnen de club in het behalen van de gestelde doelstellingen een belangrijke rol speelde. Grim had nog een contract tot 2025 bij de club.

Algemeen directeur Rinse Bleeker licht het besluit toe: 'Er was onvoldoende draagvlak en vertrouwen binnen de club in het behalen van de doelstelling, namelijk plaatsing voor de play-offs. De komende wedstrijden zijn ontzettend belangrijk om die doelstelling te behalen en dat willen we met deze ingreep gaan bereiken. Vrijdag willen we in een sfeervol stadion vol overgave voor de play-offs gaan. Samen met technisch manager Nico Haak zullen we de komende dagen bepalen of er voor de rest van het seizoen nog een andere invulling komt.'

De beslissing om Grim - die sinds juni 2023 actief was bij de club - op non-actief te stellen komt na een teleurstellend verloop van het seizoen voor FC Emmen. Grim slaagde er met zijn team niet in om de gestelde doelstellingen, play-offs voor promotie dus, te behalen. De club staat momenteel op een teleurstellende twaalfde plek in de Keuken Kampioen Divisie en het behalen van de play-offs lijkt dan ook allesbehalve een zekerheid.

Schema FC Emmen

FC Emmen heeft dit seizoen nog vijf wedstrijden voor de boeg om de sportieve situatie recht te trekken. Van de tegenstanders kennen alleen De Graafschap en MVV Maastricht een hogere rangschikking in de competitie, terwijl Telstar, Helmond Sport en FC Den Bosch lager geklasseerd staan. Voor Grim geldt dat hij, na eerdere avonturen bij clubs als Willem II en RKC Waalwijk, op zoek kan naar het volgende hoofdstuk in zijn trainerscarrière.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.