Drie oud-Ajacieden stellen zich beschikbaar voor bondscoach Winter bij Suriname

door Timo Suur 19

Bron Surinaamse voetbalbond

Drie oud-Ajacieden stellen zich beschikbaar voor bondscoach Winter bij Suriname

door Timo Suur 19

Bron Surinaamse voetbalbond

Laatst geüpdatet

Kenneth Vermeer, Daishawn Redan en Stefano Denswil stellen zich vanaf nu beschikbaar voor het Surinaams voetbalelftal. Dat meldt de bond via de eigen website. Naast de drie oud-Ajacieden stelt ook Dhoraso Klas, speler van ADO Den Haag, zich beschikbaar voor het elftal van Aron Winter, bondscoach van Suriname.

'Met deze aanvulling op het team hopen wij de prestaties van ons nationaal elftal naar een hoger niveau te tillen', schrijft de bond. Voor Suriname wacht er volgende maand, op 18 juni, een wedstrijd tegen Puerto Rico. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor de CONCACAF Gold Cup. Op 24 maart ging Suriname met 2-0 onderuit tegen Mexico in de Nations League.

Eind maart werd Aron Winter gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Suriname. Hij heeft grote doelen voor ogen met zijn elftal. 'Het is belangrijk dat Suriname als voetballand goede stappen maakt. Met een goede ontwikkeling is het WK van 2026 niet onrealistisch', zo zei de voormalig assistent-trainer van Ajax bij zijn presentatie.

Ten Cate aangesteld als assistent-bondscoach van Suriname

Begin deze maand werd Henk ten Cate aangesteld als assistent-bondscoach van Suriname. 'Het begon ooit met een gesprek tussen de huidige bondscoach en Ten Cate zelf, waarbij laatstgenoemde toen aangaf dat hij Winter zou assisteren als het zover zou komen', schreef het Algemeen Dagblad destijds. 'De 68-jarige Amsterdammer zegt bijzonder blij te zijn met zijn nieuwe functie. Ook legt hij er de nadruk op dat hij er als assistent is van Winter en dus ook meegaat met de spel- en zienswijze van Winter.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.