Winter gepresenteerd als bondscoach van Suriname

door Timo Suur 9

Bron Surinaamse voetbalbond

Winter gepresenteerd als bondscoach van Suriname

door Timo Suur 9

Bron Surinaamse voetbalbond

Laatst geüpdatet

Aron Winter is officieel gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Suriname, zo is te lezen op de officiële kanalen van de Surinaamse voetbalbond. Hij gaf al twee interlands leiding aan het elftal, maar tekende woensdag pas zijn contract.

Winter was al verantwoordelijk tijdens de oefenduels met Nicargua (2-1 winst) en PEC Zwolle (0-5 verlies). De voormalig assistent-trainer van Ajax volgde in september vorig jaar Stanley Menzo op. Donderdagavond (23 maart) wacht een duel met Mexico in de Nations League. De Surinamers moeten dat duel winnen met meer dan drie goals verschil om kans te blijven houden op de finaleronde van het landentoernooi. Winter moet het in die wedstrijd doen zonder Kenneth Paal, Mitchell te Vrede, Ridgeciano Haps en Tjaronn Chery. Oud-Ajacied Sheraldo Becker is wel van de partij voor Suriname. Voor Mexico kunnen Edson Álvarez en Jorge Sánchez in actie komen tegen het team van Winter.

De bondscoach van Suriname wil zich niet te veel bezighouden met de spelers die hij niet tot zijn beschikking heeft. 'Ik ben blij met de spelersgroep die ik heb. Aan alles is te merken dat de sfeer er goed in zit', zo zegt Winter. 'De uitslag is niet het meest belangrijke donderdagavond.' Winter wil vooral naar de toekomst kijken van het Surinaamse voetbalelftal. 'Het is belangrijk dat Suriname als voetballand goede stappen maakt. Met een goede ontwikkeling is het WK van 2026 niet onrealistisch.'

Aron Winter bij Ajax

Winter volgde in augustus 2016 Patrick Kluivert op als trainer van Ajax O19. Hetzelfde seizoen wist hij kampioen te worden met het jeugdelftal van Ajax. In juli 2017 werd hij aangesteld als assistent-trainer bij Ajax 1. Onder Erik ten Hag beleefde hij een succesperiode bij de Amsterdammers met als hoogtepunt de halve finale van de Champions League. In de zomer van 2019 werd Winter assistent-bondscoach bij Griekenland van John van't Schip. Aan het eind van 2021 liep het contract bij de Griekse voetbalbond af en daarna wachtte het avontuur als bondscoach van Suriname.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.