Ten Cate aangesteld als assistent-bondscoach Suriname

door Brent Tomassen 6

Bron Algemeen Dagblad

Ten Cate aangesteld als assistent-bondscoach Suriname

door Brent Tomassen 6

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Henk ten Cate is aangesteld als assistent-bondscoach van Suriname, zo meldt het Algemeen Dagblad zaterdagavond. De 68-jarige Amsterdammer wordt hiermee toegevoegd aan de staf van Aron Winter, die in maart als hoofdverantwoordelijke werd aangesteld.

'Het begon ooit met een gesprek tussen de huidige bondscoach en Ten Cate zelf, waarbij laatstgenoemde toen aangaf dat hij Winter zou assisteren als het zover zou komen', zo schrijft de krant. 'De 68-jarige Amsterdammer zegt bijzonder blij te zijn met zijn nieuwe functie. Ook legt hij er de nadruk op dat hij er als assistent is van Winter en dus ook meegaat met de spel- en zienswijze van Winter.'

Naast Winter en Ten Cate bestaat de technische staf verder uit Ryan Koolwijk en Roberto Godeken. Met deze invulling hoopt Suriname zich te kwalificeren voor de Gold Cup en het WK 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Ten Cate, trainer van Ajax tussen 2006 en 2007, heeft naast kwalificatie ook als taak meegekregen spelers te overtuigen om voor het Surinaamse elftal te kiezen. Het is bekend dat bepaalde spelers twijfelen om voor Nederland of Suriname te kiezen.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.