Dortmund hoopt op terugkeer Haller na de winterstop

door Cristian de Jong 12

Dortmund hoopt op terugkeer Haller na de winterstop

door Cristian de Jong 12

Laatst geüpdatet

Borussia Dortmund heeft nog altijd goede hoop dat Sébastien Haller zich na de winterstop bij de selectie kan voegen. Net na de overstap van Ajax naar Dortmund werd er bij Haller een tumor in zijn teelbal ontdekt.

Topman Hans-Joachim Watzke vertelt tegenover BILD dat hij gesproken heeft met de oud-Ajacied. Haller verzekerde Watzke dat zijn chemotherapie binnenkort klaar is. 'We hebben goede hoop op een terugkeer volgend jaar, maar we willen en moeten Sébastien niet onder druk zetten. Het is een zware ziekte. Hij krijgt alle tijd van de wereld', aldus Watzke.

De 28-jarige spits moest een chemotherapie ondergaan omdat de tumor die gevonden werd kwaadaardig bleek te zijn. Een lange revalidatie is hiervan het gevolg. Wel heeft Dortmund nu de hoop dat Haller zich na de winterstop kan voegen bij de ploeg van trainer Edin Terzić.

Ajax verkocht de kopsterke spits afgelopen zomer voor een bedrag van 31 miljoen euro dat kan oplopen tot 34,5 miljoen euro. Vlak daarna werd Haller geconstateerd met een tumor in zijn teelbal. Bij Ajax wist de Ivoriaan 47 keer het net te vinden in 63 duels. Bij Dortmund zou Haller de opvolger van Erling Braut Haaland moeten worden die deze zomer vertrok naar Manchester City. Dortmund staat momenteel twee punten verwijderd van koploper Union Berlin. Ook in de Champions League is er nog alles om voor te spelen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.