Kwakman constateert probleem bij Ajax: 'Vorig jaar hadden ze Haller'

door Cristian de Jong 37

Bron ESPN

Kwakman constateert probleem bij Ajax: 'Vorig jaar hadden ze Haller'

door Cristian de Jong 37

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kees Kwakman constateert na de 1-6 nederlaag tegen Napoli dat Ajax Sébastien Haller enorm mist. Haller, bij wie afgelopen zomer een kwaadaardige tumor is ontdekt, verruilde in juli Amsterdam voor een avontuur bij Borussia Dortmund.

'Vorig jaar hadden ze Haller. Toen werd Ajax ook wel een aantal keer onder druk gezet, maar dan hadden ze altijd een uitweg', vertelt Kwakman in het programma Voetbalpraat van ESPN. Ajax werd dinsdagavond weggespeeld in eigen huis tegen Napoli. Het lukte Ajax niet om onder de druk van de Italianen uit te voetballen.

'Napoli gaf zo goed druk, dat Ajax er niet onderuit kon voetballen', vervolgt de voormalig voetballer. Zo vond hij dat Ajax het erg lastig had aan de bal. Verder constateert Kwakman dat Kudus de hele wedstrijd kansloos was tegenover het centrale duo van Napoli. 'Hij wint vanzelfsprekend geen duel. Haller hield ook echt niet alles bij zich, maar hij kreeg of een vrije trap mee, of de bal viel ergens waar de rest van de ploeg op kon anticiperen.'

Wisselbeleid Schreuder

Ook was Kwakman kritisch over het wisselbeleid van Alfred Schreuder. Zo werd er pas voor het eerst gewisseld bij een 1-4 achterstand. Kwakman is van mening dat Schreuder al voor rust had moeten wisselen. 'Toen was Napoli ook al heer en meester. Zet dan Brian Brobbey of desnoods Lorenzo Lucca in de spits.'

Ajax verkocht Haller in de zomer voor zo'n 31 miljoen euro. Al snel werd er in Duitsland een kwaadaardige tumor bij de Ivoriaan ontdekt. Haller gaf recentelijk aan dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.