Mossou duidelijk: 'De Amsterdamse clubleiding mag zich achter de oren krabben'

door Cristian de Jong 43

Bron Algemeen Dagblad

Mossou duidelijk: 'De Amsterdamse clubleiding mag zich achter de oren krabben'

door Cristian de Jong 43

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Sjoerd Mossou vindt dat Ajax dinsdagavond op alle fronten is vernederd. Napoli was in de Johan Cruijff ArenA met 1-6 te sterk. Dit betekende de grootste Europese nederlaag van Ajax in de historie van de club.

'Op een pijnlijke avond werd de Amsterdamse ploeg compleet weggespeeld door de koploper van Italië, die in alles vaardiger, dynamischer, fitter en tactisch slimmer bleek', schrijft Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad. Verder schrijft Mossou dat Napoli misschien wel een vergelijkbare begroting heeft als Ajax, maar beduidend minder uitgeeft aan transfers. 'De heerlijke aanvallers Khvicha Kvaratskhelia en Giacomo Raspadori kostten opgeteld zo’n vijftien miljoen euro, nog niet de helft van wat Ajax voor Steven Bergwijn betaalde.'

Niet alleen in de aanval werd er slim geïnvesteerd. Ook in de verdediging heeft Napoli goede zaken gedaan. 'De voortreffelijke Koreaanse centrumverdediger Minjae Kim? Beduidend goedkoper dan Calvin Bassey. Op werkelijk iedere positie was de Italiaanse ploeg de betere.' Mossou schrijft dat Ajax alleen kan presteren als alles klopt op zowel het veld als in de bestuurskamers.

Voortreffelijke groepsfase van afgelopen seizoen

'Afgelopen seizoen kende Ajax nog een voortreffelijke poulefase met een team dat twee jaar lang bijna intact bleef, gecoacht door een trainer die jarenlang aan boord was. Dat avontuur strandde teleurstellend - en compleet onnodig - tegen Benfica, maar Ajax maakte vóór de winter tenminste weer even naam in Europa', vervolgt Mossou. Nu dreigt voor Ajax een vroege uitschakeling in het miljoenenbal.

Mossou schrijft vervolgens dat alles moet kloppen in de Champions League. 'Tegen Napoli klopte niets, ook niet in een wat breder perspectief. Niet alleen trainer Alfred Schreuder mag zich daarvoor achter de oren krabben, of de spelers op het veld, óók - en boven alles - de Amsterdamse clubleiding', aldus Mossou.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.