Tadic: 'We hebben meer wedstrijden nodig om de automatismen erin te krijgen'

door Cristian de Jong 41

Bron De Telegraaf

Tadic: 'We hebben meer wedstrijden nodig om de automatismen erin te krijgen'

door Cristian de Jong 41

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Dusan Tadic is van mening dat Ajax meer tijd nodig heeft om ritme te vinden. De Ajax-aanvoerder werd dinsdagavond in de 1-6 nederlaag tegen Napoli van het veld gestuurd wegens een rode kaart. Tadic vertelt dat de vele uitgaande transfers ervoor hebben gezorgd dat Ajax opnieuw opzoek moet naar automatismen.

Afgelopen seizoen wonnen de Amsterdammers nog al hun duels in de groepsfase van de Champions League. 'Het contrast met de groepsfase van vorig seizoen is inderdaad groot', citeert De Telegraaf Tadic. 'We zijn de voorbije transferperiode zeven of acht spelers kwijtgeraakt. We hebben meer wedstrijden nodig om de automatismen erin te krijgen', concludeert de Serviër.

Tadic kritisch over zichzelf en zijn team

Verder vertelt Tadic dat dit echter geen excuus is voor de blamage van dinsdagavond. 'Het mag geen excuus zijn voor deze ruime nederlaag. Dit is een hele grote les voor ons. We moeten kijken naar wat er precies gebeurd is en daarna ons hoofd omhoog houden en vooruit kijken.' Ondanks dat de ploeg van Alfred Schreuder op een 1-0 voorsprong wist te komen, wist Ajax deze voorsprong niet lang vast te houden. 'We maakten twee of drie fouten en het staat opeens 3-1. Dat mag niet gebeuren.'

Tadic vertelt dat de knop snel om moet worden gezet en de wedstrijd goed moet worden geanalyseerd. 'Dat is nu misschien niet makkelijk, maar het zal moeten. We moeten allemaal in de spiegel kijken', aldus Tadic.

Op 12 oktober staat de volgende wedstrijd in de Champions League alweer op het programma. Dan reist Ajax af naar Napels voor het uitduel met Napoli. Ajax zal het dan echter zonder Tadic moeten doen. De aanvoerder is wegens de rode kaart die hij dinsdagavond kreeg geschorst.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.