Ajax bezig aan slechtste reeks sinds 2017 na grootste nederlaag in Europa

door Cristian de Jong 15

Bron NU.nl

Ajax bezig aan slechtste reeks sinds 2017 na grootste nederlaag in Europa

door Cristian de Jong 15

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

Ajax is bezig aan de slechtste reeks sinds de nazomer van 2017. Dinsdagavond werd er in de Champions League met 1-6 verloren van Napoli. Dit betekende niet alleen de grootste nederlaag van Ajax in Europa, ook betekende dit dat de ploeg van Alfred Schreuder voor de vierde keer op rij niet wist te winnen.

De laatste keer dat Ajax vier duels op rij niet wist te winnen was in 2017, zo weet NU.nl te concluderen. Toen was Marcel `Keizer eindverantwoordelijke. De Amsterdammers speelden toen tweemaal gelijk tegen OGC Nice in de voorrondes van de Champions League. Uiteindelijk gingen de Fransen door. Vervolgens werd er in de competitie verloren van Heracles Almelo en werd er in de voorrondes van de Europa League nog verloren van het Noorse Rosenborg BK.

Huidige vorm

Op 13 september begon de huidige reeks zonder overwinning. Toen werd er op Anfield met 2-1 verloren van Liverpool. Later die week kon Ajax zich weer herpakken in de competitie. De Amsterdammers gingen op bezoek bij AZ, maar wisten ook dit duel niet te winnen (2-1).

Na de interlandperiode kwam Go Ahead Eagles op bezoek in Amsterdam. Ajax stond weliswaar lang op voorsprong, maar wist dit niet vast te houden. De ploeg uit Deventer kwam langszij en wist een punt mee naar huis te nemen. Tot slot werd er dus ook dinsdagavond niet gewonnen.

Ajax hervat aankomende zaterdag om 16.30 uur de competitie met een uitduel bij FC Volendam. De hekkensluiter van de Eredivisie wist al vijf keer op rij niet te winnen en dus zullen beide teams gebrand zijn om de overwinning binnen te slepen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.