Blind en Taylor vol ongeloof: 'Niet op niveau waarop we willen spelen'

door Bart Veenstra 27

Bron beIN Sports, UEFA

Daley Blind beseft dat er snel dingen anders moeten bij Ajax na de keiharde nederlaag tegen Napoli. In de Johan Cruijff ArenA werd met liefst 1-6 verloren en zodoende hebben de spelers van Ajax een enorme klap te verwerken.

'Dit is een zware klap voor ons en deze wedstrijd laat zien dat we niet op het niveau zitten waarop we willen spelen', zegt Blind tegenover BeIN Sports. 'We hebben nog drie groepsduels te gaan, maar het wordt niet eenvoudig. We moeten sterker terugkomen, dat is de enige manier waarop we moeten reageren.'

Taylor vol ongeloof

Tegenover de officiële kanalen van de UEFA reageert Kenneth Taylor. De middenvelder kon na afloop niet bevatten dat Ajax met liefst 1-6 had verloren van Napoli. 'Echt ongelooflijk. Na tien minuten staan we al op voorsprong, maar nog voor rust wordt het 1-3 en direct na de pauze ook 1-4. Toen was het gedaan.'

'We hebben een team dat graag het spel wil maken en aanvallend wil spelen. Maar Napoli zette ons goed onder druk. We kwamen er nog wel een paar keer goed doorheen, maar zij bleken als team gewoon veel sterker dan wij', aldus Taylor.

Ajax staat er na de 1-6 nederlaag slecht voor met het oog op eventuele overwintering in de Champions League. Na drie wedstrijden staat Ajax op drie punten, terwijl Napoli al op negen punten staat. Liverpool won dinsdagavond van Rangers FC en staat nu op zes punten. Volgende week gaat Ajax op bezoek bij Napoli, terwijl Liverpool dan afreist naar Rangers FC.