Dolberg na mislukt avontuur opnieuw verhuurd: TSG Hoffenheim presenteert oud-Ajacied

door Thijs Zwagerman 10

Bron TSG Hoffenheim

Dolberg na mislukt avontuur opnieuw verhuurd: TSG Hoffenheim presenteert oud-Ajacied

door Thijs Zwagerman 10

Bron TSG Hoffenheim

Laatst geüpdatet

Kasper Dolberg vervolgt zijn loopbaan bij TSG Hoffenheim. De Bundesliga-club heeft de komst van Dolberg maandag afgerond, zo meldt TSG Hoffenheim middels de officiële kanalen. Dolberg wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van OGC Nice.

OGC Nice verhuurde Dolberg sinds afgelopen zomer ook al, maar in een halfjaar bij Sevilla kwam de Deense spits slechts tot vier wedstrijden. Na zijn mislukte avontuur in La Liga hoopt Dolberg met een verhuurperiode bij TSG Hoffenheim op betere tijden. Recentelijk kwam Dolberg op het WK in Qatar nog wel driemaal in actie voor Denemarken.

Bij TSG Hoffenheim is men blij met de komst van Dolberg. Technisch directeur Alexander Rosen vertelt enthousiast over de voormalig spits van Ajax. ‘Kasper is een spits die zich onderscheidt door zijn intelligente manier van spelen, zijn uitstekende balbehandeling, zijn dynamiek en zijn sterke fysiek. Hij kan op elk moment voor gevaar zorgen met slimme loopacties en heeft, naast zijn kwaliteit voor het doel, het vermogen om de bal goed vast te houden met zijn rug naar het doel. We zijn ervan overtuigd dat hij een element aan ons spel kan toevoegen dat we nog niet in onze ploeg hadden.’

Dolberg brak in 2016 door bij Ajax en scoorde in drie seizoenen uiteindelijk 45 doelpunten in 119 wedstrijden voor de Amsterdammers. In 2019 verruilde Dolberg Ajax voor OGC Nice, dat destijds zo’n twintig miljoen euro voor hem betaalde.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.