Dolberg is basisklant bij Denemarken: 'Daar ben ik heel trots op'

door Jesse ter Haar 4

Bron Ekstra Bladet

Dolberg is basisklant bij Denemarken: 'Daar ben ik heel trots op'

door Jesse ter Haar 4

Bron Ekstra Bladet

Laatst geüpdatet

Kasper Dolberg werd aangenaam verrast door het feit dat hij tijdens Denemarken - Tunesië in de basis mocht beginnen bij zijn land. De spits kreeg het vertrouwen, maar kon dat niet terugbetalen met een doelpunt.

Uiteindelijk werd het een 0-0 gelijkspel tussen beide landen. Na afloop stond Dolberg Ekstra Bladet te woord en vertelt hij over het moment waarop hij te horen kreeg dat hij zou gaan starten. 'Dat kreeg ik gisteren te horen. Ik was er natuurlijk blij mee. Ik heb uitgekeken naar het toernooi en om dan te beginnen, daar ben ik heel trots op.'

Ondanks de vreugde wist Dolberg zijn stempel niet te drukken bij Denemarken. Niet op het spel en ook niet op de score. 'Ik denk dat de eerste twintig minuten slecht waren. Ik raakte de bal nauwelijks. Het waren veel hoge ballen en duels. Toen we de bal meer op de grond hielden, ging het een beetje beter.'

Denemarken op het WK

Door het gelijkspel staan Denemarken en Tunesië op één punt in Groep D op het WK. Later op de dag komen Frankrijk en Australië, de twee andere landen in de poule, elkaar tegen. De aftrap van dat duel heeft plaats om 20.00 uur, met als inzet de koppositie in de groep. De volgende wedstrijd voor Denemarken is op zaterdag. Dan nemen Dolberg en de zijnen het op tegen de Fransen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.