Dekker te goed voor Spakenburg: 'Die jongen hoort hier eigenlijk niet'

door Timo Suur 20

Bron De Telegraaf

Dekker te goed voor Spakenburg: 'Die jongen hoort hier eigenlijk niet'

door Timo Suur 20

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Vince Gino Dekker speelt een belangrijke rol bij SV Spakenburg. De amateurploeg presteert steeds beter in de Tweede Divisie en ze hebben zelfs de kwartfinales van het bekertoernooi bereikt. Trainer Chris de Graaf wist Dekker terug naar het eerste elftal van De Blauwen te halen.

De Graaf denkt dat Dekker later gaat beseffen dat hij meer uit zijn voetbalcarrière kon halen. Hij stond ooit bekend als een erg talentvolle speler van Ajax. 'Die jongen hoort hier eigenlijk niet, hij is veel te goed', zo zegt de trainer in gesprek met De Telegraaf. 'Hij heeft wel een paar keer een aanbieding gehad, maar dat ziet hij niet zitten.' Iedereen ziet volgens de trainer dat Dekker een talentvolle jongen is, maar hij moet wel beseffen dat hij bij Spakenburg speelt en niet in de Eredivisie. 'Ik denk dat als hij later in het bejaardenhuis zit, hij wellicht denkt dat hij meer uit zijn carrière had kunnen halen.'

Dekker kan rekenen op lof van zijn trainer. De buitenspeler is tweebenig en dit verbaast De Graaf tot op de dag van vandaag. 'Ik weet zeker dat zijn voorzet één van de beste van de Eredivisie zou zijn. Zowel met links als met rechts. Dat heb ik nog nooit gezien', zo vertelt de coach over zijn speler.

Dekker ging bijna naar aartsrivaal

De Graaf heeft een goede band met Dekker. In 2021 werd hij naar het tweede elftal van Spakenburg gezet, omdat hij zijn ja-woord had gegeven aan de aartsrivaal IJsselmeervogels. Later tekende de buitenspeler alsnog een driejarig contract bij De Blauwen. 'Ik heb hem toen teruggehaald (bij het eerste elftal, red.) en bijna de hele speelwijze op hem aangepast', zo zegt de trainer die een grote invloed had op de terugkeer van Dekker. Deze manier van spelen heeft een positieve invloed gehad op de oud-Ajacied. Hij had namelijk na deze verandering in speelstijl 22 assists op zijn naam staan.

Bestel diverse items, waaronder het derde shirt, in de Ajaxshop nu met liefst 50% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.