Deense bondscoach reageert op Perez: 'Je kan kritisch zijn zonder neerbuigend te doen'

door NielsOpdam 46

Bron Bold.dk

Deense bondscoach reageert op Perez: 'Je kan kritisch zijn zonder neerbuigend te doen'

door NielsOpdam 46

Bron Bold.dk

Laatst geüpdatet

Kasper Hjulmand vindt de kritiek van Kenneth Perez op Anton Gaaei 'te ver gaan', zo vertelt de bondscoach van Denemarken aan Bold.dk. De oud-Ajacied was na Ajax - Feyenoord erg kritisch op de Deense rechtsachter en de manier waarop Perez dat deed, vindt Hjulmand niet heel netjes.

Na het eerste deel van De Klassieker was de analist van ESPN kritisch op Gaaei. 'Die jongen komt van Viborg FF, een heel kleine club in Denemarken. Hij weet niet wat hem overkomt. Hij heeft nooit gehoord van hoe het is om hier te voetballen. Al die indrukken en nieuwe dingen. Dit gaat hem volledig de pet te boven', vertelde Perez onder meer in de nabeschouwing.

Hjulmand vindt het niet erg dat de oud-Ajacied kritiek had op Gaaei, maar is niet te spreken over de manier waarop hij dat deed. 'Het is niet direct aan Kenneth gericht, maar het zegt veel over de manier waarop we met elkaar omgaan. Die toon, persoonlijk en neerbuigend, die is niet nodig. Je kan professioneel zijn en zeggen dat iets jammer is, maar ik vind de algemene toon rauw. Of het nu over spelers gaat, of over jongeren. Vaak vind ik het te ver gaan, en dat hoeft helemaal niet. Je kan prima kritisch zijn zonder neerbuigend te doen.'

'Na mijn grote fout beefde in bijna'

Nadat Gaaei in De Klassieker in de fout ging, werd hij door Maurice Steijn naar de kant gehaald. De Deen blikte recent terug op de 'grootste wedstrijd' van zijn carrière. Volgens Gaaei wisselde Steijn hem om de rechtsachter te beschermen. 'Na mijn grote fout beefde ik bijna. Dat gevoel heb ik nooit eerder ervaren. Mijn mond was helemaal droog en van binnen had ik een heel ellendig gevoel. Ik ben nog nooit zo door de ondergrens gezakt, en dan gebeurt het in de grootste wedstrijd van mijn carrière.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.