De Ligt gaat in op speculaties: 'Ben heel gelukkig bij Bayern München'

door Bart Veenstra 14

Bron Voetbal International

De Ligt gaat in op speculaties: 'Ben heel gelukkig bij Bayern München'

door Bart Veenstra 14

Bron Voetbal International

Matthijs de Ligt lijkt nog niet te denken aan een eventueel vertrek bij Bayern München. Dat laat de voormalig verdediger van Ajax weten tijdens de persconferentie in aanloop naar de Champions League-return tegen SS Lazio.

'Ik denk niet over mijn positie', wordt De Ligt geciteerd door Voetbal International. De Ligt is dit seizoen lang niet altijd basisspeler onder trainer Thomas Tuchel, die na dit seizoen zal vertrekken. Toch blijft de oud-Ajacied positief. 'Ik ben heel gelukkig bij Bayern München. Natuurlijk heb ik tot nu toe geen gemakkelijk seizoen gehad en ik ben lange tijd geblesseerd geweest. Maar op dit moment voel ik me goed en ben ik fit. Uiteindelijk neemt de coach de beslissingen. Nu ben ik weer blessurevrij en voel ik me goed. Ik wil spelen en het team helpen waar ik kan.'

Dat Tuchel na dit seizoen vertrekt bij Bayern München kan mogelijk goed nieuws zijn voor De Ligt. De verdediger wil echter niet te veel zeggen over het aanstaande vertrek van de trainer. 'Ik ben niet degene die dat analyseert. Wij spelers zijn ook verantwoordelijk, want we doen alles samen. Als de coach moet vertrekken, moeten we ook zeggen dat we het niet goed hebben gedaan. We zitten samen in deze fase en moeten er samen uit komen.'

Kraker tegen SS Lazio

Aankomende dinsdag speelt Bayern in eigen huis de return van de achtste finales tegen SS Lazio. In Rome werd met 1-0 verloren en dus moeten de Duitsers aan de bak. Met Maurizio Sarri heeft SS Lazio een bekende trainer voor De Ligt. De twee werkten samen bij Juventus. 'Ik heb een jaar met Sarri samengewerkt en dat was erg tactisch. Het is altijd moeilijk om tegenover zijn teams te staan. We zullen sterk moeten zijn om de wedstrijd te winnen', aldus De Ligt. Het duel dinsdagavond tussen Bayern en SS Lazio begint om 21.00 uur.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.