Tuchel vertrekt aan het einde van het seizoen bij Bayern München

door Jari Perridon 96

Bron Bayern München

Tuchel vertrekt aan het einde van het seizoen bij Bayern München

door Jari Perridon 96

Bron Bayern München

Laatst geüpdatet

Thomas Tuchel en Bayern München gaan na afloop van dit seizoen alweer uit elkaar. Dit meldt de Duitse club via de officiële kanalen. De resultaten van Bayern München waren de laatste maanden wisselvallig en met acht punten achterstand op koploper Bayer Leverkusen is de titel heel ver weg. Het 3-2 verlies bij VFL Bochum van afgelopen weekend bleek de druppel.

Bayern München lijkt af te stevenen op het eerste jaar zonder kampioenschap sinds 2012. Met acht punten achterstand op de ploeg uit Leverkussen lijkt de titel uit zicht. Daarnaast werd Der Rekordmeister eerder dit seizoen in het bekertoernooi uitgeschakeld door 1. FC Saarbrücken, uitkomend op het derde niveau in Duitsland. Ook verloor Bayern München de heenwedstrijd tegen SS Lazio (1-0) in de achtste finale van de Champions League waardoor kwalificatie voor de kwartfinale een stuk lastiger wordt.

De Ligt niet tevreden met Tuchel

Volgens verschillende Duitse media lag Tuchel al langere tijd niet lekker binnen de spelersgroep. Veel grote namen zoals Joshua Kimmich, Thomas Müller en Leon Goretzka waren niet tevreden met de 50-jarige trainer. Ook oud-Ajacied Matthijs de Ligt zal er niet rouwig om zijn dat Tuchel aan het einde van dit seizoen zijn koffers pakt.

De Ligt werd onder de vorige trainer, Julian Nagelsmann, in de zomer van 2022 naar München gehaald. Onder Nagelsmann speelde de centrale verdediger bijna alles, maar sinds de komst van Tuchel is hij minder zeker van speelminuten. Dit seizoen kwam De Ligt 14 keer in actie. De jonge verdediger moest het tot nu toe veelal doen met invalbeurten en daar is hij al langere tijd ontevreden over. Omdat de groep ontevreden spelers steeds groter werd, was er niet genoeg draagvlak meer om de Duitse trainer te laten zitten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.