'Cruijff vertrekt mogelijk bij FC Barcelona, Aston Villa wordt genoemd'

door Bart Veenstra 154

Bron AS, The Athletic

'Cruijff vertrekt mogelijk bij FC Barcelona, Aston Villa wordt genoemd'

door Bart Veenstra 154

Bron AS, The Athletic

Laatst geüpdatet

Jordi Cruijff vertrekt mogelijk bij FC Barcelona. Dat melden meerdere media uit Spanje en Engeland. Het mogelijke vertrek van Cruijff bij de Catalaanse club is het gevolg van het vertrek van technisch directeur Mateu Alemany bij Barça. Hij kondigde dinsdagavond aan te vertrekken bij FC Barcelona en dit lijkt ook gevolgen te hebben voor de positie van Cruijff.

Alemany en Cruijff werkten bij FC Barcelona nauw samen met elkaar en volgens de Spaanse sportkrant AS is het 'heel goed mogelijk' dat Cruijff net als Alemany op weg is naar de uitgang. FC Barcelona wil Cruijff echter niet kwijt en hoopt dan ook dat hij doorgaat bij de Catalaanse club. Het contract van Cruijff bij Barça loopt tot de komende zomer en zodoende zal er snel een besluit genomen worden over zijn toekomst.

Inmiddels lijkt het een zekerheid dat Alemany aan de slag gaat bij Aston Villa. Bij die club heeft men met Unai Emery al een Spaanse trainer. Aston Villa begon dramatisch aan het seizoen, maar sinds de komst van Emery is de weg omhoog ingezet. Op dit moment staat de club uit Birmingham op de zevende plaats, waardoor het nog altijd mag hopen op Europees voetbal. David Ornstein, journalist van The Athletic, linkt Cruijff ook aan een overgang naar Aston Villa.

Cruijff werd vaak genoemd bij Ajax

Cruijff werd in het verleden regelmatig aan Ajax gelinkt. Zo werd hij geregeld genoemd als mogelijke opvolger van Marc Overmars, die de club in februari van het vorige kalenderjaar verliet. Inmiddels heeft men in Amsterdam een definitieve opvolger gevonden. De Duitser Sven Mislintat werd onlangs aangesteld als de nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.