Cillessen wil met NEC Europa in: 'De beker is de snelste weg'

door Jari Perridon 11

Bron De Telegraaf

Cillessen wil met NEC Europa in: 'De beker is de snelste weg'

door Jari Perridon 11

Bron De Telegraaf

Jasper Cillessen is blij dat hij in de halve finale van de TOTO KNVB Beker onder de lat staat, zo laat hij weten tegenover De Telegraaf. NEC gaat in de halve finale op bezoek bij SC Cambuur. Bij de Nijmegenaren keepte Robin Roefs de eerdere bekerwedstrijden, maar in de halve finale van het toernooi zal Rogier Meijer voor de ervaren Cillessen kiezen.

De oud-Ajacied is blij dat hij zijn kunsten nu ook in het bekertoernooi mag laten zien. 'Ik ben landskampioen geworden met Ajax en heb de Johan Cruijff Schaal gewonnen, maar de KNVB-beker nog nooit. Het zou heel mooi zijn als ik die ook aan mijn erelijst kan toevoegen. De bekerfinale is op 21 april en op 22 april word ik 35. Ik zou mezelf een heel mooi verjaardagscadeau kunnen geven', begint de goalie.

Eerdere bekerfinale in Nederland

Cillessen heeft in Nederland één keer eerder een bekerfinale meegemaakt. 'De enige ervaring die ik in Nederland heb met de bekerfinale, is de beruchte 1-5 nederlaag met Ajax tegen PEC Zwolle. Maar toen zat ik op de bank en stond Kenneth Vermeer onder de lat. We kwamen met 1-0 voor, waarna al het vuurwerk op het veld kwam en heel snel daarna kwam de 1-1 eroverheen en uiteindelijk verloren we ruim', vertelt hij daarover.

De doelman en zijn ploeggenoten zijn op hun hoede voor de kracht van Cambuur. Cillessen is geen fan van het kunstgras in Leeuwarden en had dan ook liever in stadion De Goffert gespeeld. Ook benoemt hij de fanatieke aanhang die negentig minuten achter de ploeg blijft staan in Leeuwarden. Ondanks dat Cambuur op het moment een middenmoter is in de Keuken Kampioen Divisie, waakt Cillessen voor onderschatting. 'In de competitie draaien ze niet heel goed, maar de beker is de beker, dus dat zegt niet zoveel. Hercules wint van Ajax, Cambuur wint van Vitesse. Er gebeuren altijd gekke dingen.'

Met NEC Europees voetbal halen 

De 34-jarige doelman erkent dat NEC het aan zijn stand verplicht is om te winnen in Leeuwarden. 'We zijn lekker bezig. Als ploeg hebben we het goed voor elkaar. We hebben het verlies van Magnus (Mattsson, red.) goed opgevangen. Die lijn willen we doortrekken. Het uiteindelijke doel in de competitie is om straks in de play-offs iets moois neer te zetten en Europees voetbal te halen. En de beker is de snelste weg naar Europa. Cambuur is zeker geen gemakkelijke horde, maar ik heb er vertrouwen in dat we die wel kunnen nemen. Ik heb er enorm veel zin in om te gaan keepen.'

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.