'Cillessen kan rekenen op belangstelling uit onderste regionen La Liga'

door Jesse ter Haar 23

Bron Voetbal International

'Cillessen kan rekenen op belangstelling uit onderste regionen La Liga'

door Jesse ter Haar 23

Bron Voetbal International

Jasper Cillessen kan rekenen op belangstelling uit de onderste regionen van La Liga, zo schrijft Voetbal International maandagavond. UD Las Palmas, de club waar Daley Sinkgraven momenteel actief is, heeft een tweejarig contract liggen voor de voormalig keeper van Ajax.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Volgens Spaanse media is de overgang van Cillessen een kwestie van tijd, maar NEC ontkent dat vooralsnog. 'De deal zal pas in een stroomversnelling komen als UD Las Palmas Valles (één van de huidige keepers van de club, red.) verkoopt en zo budget vrij heeft voor de komst van de Nederlander.' In Spanje zou Cillessen in dat geval nog gaan concurreren met Aarón Escandell.

Het zou niet voor het eerst zijn dat de keeper in Spanje komt te spelen. Na succesvolle jaren bij NEC en Ajax trok hij voor een bedrag van dertien miljoen euro naar FC Barcelona. Hij verbleef er tussen 2016 en 2019, waarna hij koos voor de stap naar Valencia. Ook daar stond hij drie jaar onder contract, waarna hij in Nederland terugkeerde bij NEC uit Nijmegen.

Na twee jaar bij zijn oude liefde lijkt hij Nederland echter weer achter zich te gaan laten. Hij stak nooit onder stoelen of banken dat hij NEC niet zag als club om bij af te bouwen. Hij sloot een volgende transfer in de toekomst niet uit en daar lijkt het nu van te kunnen komen. UD Las Palmas kan Cillessen na een afwezigheid van vijf jaar laten terugkeren op het hoogste niveau van Spanje. De club eindigde vorig seizoen als de nummer zestien van La Liga.

Successen Cillessen

Cillessen, als keeper goed voor 143 wedstrijden in Ajax 1, beleefde de nodige successen in zijn carrière. Met Ajax wist hij driemaal op rij kampioen te worden, terwijl hij ook als speler van FC Barcelona twee keer kampioen werd. Daarbij won hij twee keer de beker met de club uit Catalonië en was hij net zo vaak de winnaar van de Super Cup - de Spaanse variant van de Johan Cruijff Schaal.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.