Buitenland: Ten Hag en Manchester United door in Europa League door winnende goal Antony

door Brent Tomassen 45

Er wordt deze week weer volop gevoetbald in het buitenland. Dit betekent dat er genoeg oud-Ajacieden in actie komen, volg hun verrichtingen hier!

Donderdag 23 februari

In Berlijn wisten Danilho Doekhi en Sheraldo Becker met Union Berlin te winnen van Ajax. Doekhi kopte zijn ploeg vlak na rust op 3-1 wat ook de eindstand was. Becker werd vlak voor tijd gewisseld.

In Engeland stond een absolute kraker op de planning. Het Manchester United van Erik ten Hag won met 2-1 het FC Barcelona van Frenkie de Jong. Bij de Engelsen waren Donny van de Beek en Christian Eriksen er niet bij in verband met blessures. Lisandro Martínez stond in de basis en Antony viel na rust in en was een kwartier voor tijd goud waard met de winnende treffer.

Mitchel Bakker wist met Bayer Leverkusen een 2-3 nederlaag weg te poetsen bij AS Monaco. Vervolgens waren de Duitsers in de penaltyreeks de sterkste. Arek Milik en Juventus wonnen met 0-3 bij Nantes. De Pool zat niet bij de selectie.

In de Conference League won Jan Vertonghen met Anderlecht na penalty's van het Bulgaarse Ludogorets. In Bulgarije werd er door de Belgen met 1-0 verloren. In Brussel eindigde het duel in 2-1. Naci Ünüvar en Stefano Denswil verloren met Trabzonspor van FC Basel en zijn uitgeschakeld. het werd 2-0 in Zwitserland. Denswil speelde de hele wedstrijd. Ünüvar bleef op de bank.

Woensdag 22 februari

Woensdagavond kwam er één oud-Ajacied in actie. André Onana speelde met Internazionale namelijk een wedstrijd in de Champions League. De Italianen ontvingen FC Porto in de achtste finale van het miljardenbal. Afgelopen zaterdag zat Onana de hele wedstrijd op de bank, maar woensdagavond mocht de oud-Ajacied in de basisopstelling beginnen. Onana was belangrijk met een aantal goede reddingen en hield Inter zo op de been. Uiteindelijk scoorde Romelu Lukaku in de slotfase de 1-0 namens de Italianen.

Dinsdag 21 februari

Stanislav Lobotka kwam namens Napoli in actie in de achtste finales van de Champions League. De koploper van Italië ging op bezoek bij Eintracht Frankfurt, de nummer zes van de Bundesliga. De Duitsers hielden het in de eerste helft nog lang vol tegen de ploeg in vorm Napoli, maar vlak voor rust moest het toch de 0-1 toelaten. Na rust kwam Eintracht Frankfurt ook nog eens met tien man te staan, waarna Napoli uiteindelijk uitliep tot 0-2. Lobotka stond in de basis en speelde de gehele wedstrijd uit.

In de Engelse Championship kreeg Zian Flemming met Millwall bezoek van de koploper Burnley. De koploper was vooraf al elf wedstrijden ongeslagen en wist deze reeks voort te zetten. Wel wisten basisspeler Flemming en de zijnen een punt te pakken. Millwall staat na 32 wedstrijden in de Championship op de vijfde plaats.

Denk jij dat Ajax donderdagavond binnen 90 minuten wint van Union Berlin?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+