Brouwers stoort zich aan Ajax: 'Alsof ze de Champions League-finale hebben gewonnen'

door Jesse ter Haar 211

Bron ESPN

Bron ESPN

Luuk Brouwers heeft zich na afloop van Ajax - sc Heerenveen gestoord aan de manier waarop de spelers van de thuisploeg de 4-1 overwinning vierden, zo vertelt hij ESPN. Volgens hem doet het geen recht aan het verloop van het duel.

'Dit is echt enorm geflatteerd. Ik denk dat iedereen dat heeft gezien', begint de middenvelder van sc Heerenveen nog. 'Op het laatst vallen we uit elkaar. We gaan dingen doen die we niet hebben afgesproken, er ontstaan ruimtes en we laten de verdediging stikken. Dan lopen ze hier van het veld alsof ze de Champions League-finale hebben gewonnen. Daar stoor ik me enorm aan.'

De verslaggever van dienst vraagt Brouwers wat hem specifiek zo stoort aan de houding van de Ajacieden en wat hij mist bij de spelers. 'Een bepaalde realistische blik op de wedstrijd. Als je terugkijkt op de wedstrijd, vind ik dat niet terecht.' De eventuele verklaring dat Ajax enkele dagen geleden nog laatste stond in de Eredivisie, gaat er bij Brouwers niet in. 'We zijn Ajax, dat zeggen ze toch?'

Dan gaat hij in op de wedstrijd, waarbij hij aangeeft het gevoel te hebben dat er meer in zat. 'In de rust zeiden we tegen elkaar dat er bizar veel ruimtes lagen om te voetballen. En wij hebben de kwaliteiten. Op een gegeven moment gingen ze het anders doen, met twee controlerende middenvelders, waardoor Sahraoui wat minder vrij kwam. Dat losten we goed op met onze twee zessen. We voetbalden er continu onderuit.'

Kansen sc Heerenveen

Uiteindelijk ontstonden volgens de sc Heerenveen-middenvelder, die de nederlaag moeilijk kan verkroppen, serieuze kansen voor de uitploeg. 'In de eerste helft kreeg je al een goede kans met Van Amersfoort en in de tweede helft met Sahraoui en nog wat mogelijkheden die we beter konden uitspelen. Enorm zonde', besluit hij.