Bosz loopt bondscoachschap België mis; Tedesco nieuwe trainer Rode Duivels

door Timo Suur 16

Bron Belgische voetbalbond

Bosz loopt bondscoachschap België mis; Tedesco nieuwe trainer Rode Duivels

door Timo Suur 16

Bron Belgische voetbalbond

Laatst geüpdatet

Peter Bosz wordt officieel geen bondscoach van België. De Belgische voetbalbond heeft Domenico Tedesco aangesteld als nieuwe trainer. De Italiaan is de opvolger van Roberto Martinez als coach van de Rode Duivels. Hij tekent een contract tot en met het EK van 2024.

Volgens de bond is Tedesco een moderne coach met internationale ervaring op topniveau, die graag offensief voetbal speelt met veel druk vooruit. De trainer werd na een slecht begin van dit seizoen ontslagen bij zijn vorige club RB Leipzig.

De Italiaan had meteen een goed gevoel na de eerste gesprekken. 'Ik voelde dat het goed zat. We zaten meteen op dezelfde golflengte. Ik ben erg gemotiveerd en kan niet wachten om eraan te beginnen. Het is een grote eer voor mij om de nieuwe bondscoach van België te zijn.'

Bosz was de laatste afvaller

Volgens Belgische media was tijdens de zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor de Rode Duivels ook Bosz in beeld. De oud-trainer van Ajax was één van de laatste twee namen op de lijst van de Belgische voetbalbond. Uiteindelijk is de keus gemaakt voor Tedesco. Sporza onthulde eerder al dat Tedesco de eerste keus was van de bond, Bosz was de tweede kandidaat. De twee trainers bleven over na een sollicitatieprocedure.

De Nederlander zit sinds zijn ontslag bij Olympique Lyon in oktober zonder baan. De trainer is de laatste tijd vaak gelinkt aan Ajax. FC Groningen heeft ook een poging gedaan om de oefenmeester aan zich te binden, maar dat liep op niks uit. Daarnaast heeft de voormalig trainer van Ajax gesprekken gevoerd met Aston Villa en Wolverhampton Wanderers, maar ook met deze clubs werd er geen definitief akkoord bereikt. Bosz heeft ondertussen een aardig rijtje clubs op zijn CV staan. Hij begon zijn carrière als trainer bij De Graafschap en is verder coach geweest van onder andere Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Vitesse.

Verwacht jij dat Ajax ten koste van FC Twente de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt? Zet in en terug als Ajax doorgaat!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.